Kapoenen

Het leven van een kapoen (6-8 jaar) is als één groot spel. Spelenderwijs en ongedwongen ontdekken we samen met hen de wereld. De kapoenenleiding gaat hierbij uit van het kind zelf, van wat hen boeit en aanspreekt. Een kapoenenvergadering verloopt speels met veel aandacht voor fantasie en ontwikkeling van creativiteit en expressie. Kapoenen doen een hele waaier ervaringen op (verkleden, schilderen, in het bos spelen, op kamp gaan,…).

Hola kapoenen (ja, zo zeggen ze dat in het Spaans!)

Sarah vanuit Panama hier!!!! Zijn jullie klaar voor een nieuwe maand vol spel en plezier?

Driekoningen, driekoningen, geef mij nen nieuwen hoed, … Kunnen jullie dit liedje verder aanvullen? Kei goed! Want op zondag 5 januari trekken we door de straten van Hever en laten we ons van onze schoonste kant horen. Smeer jullie stembanden maar en kom in jullie slanke, sportieve lijf verkleed als een van de drie wijzen, als een kameel of een ezel! Ons koor vertrekt om 14u en zal terug op het terrein zijn om 17u.

Wij gaan ervan uit dat jullie allemaal al eens een film hebben gezien. Maar hebben jullie ooit al eens met jullie medeleden een film gekeken in de scoutslokalen?! Wij kunnen uit ervaring vertellen dat er geen betere manier is om een film te kijken dan met ons allen! Daarom is het zaterdag 11 januari filmvergadering van 18u30-21u in onze scoutslokalen. Geen zorgen jullie speelvogels, er zullen ook nog spelletjes gespeeld worden na de film! Kom nadien gerust iets drinken want: de jin van 2002 verwelkomt u met plezier, want de kerstboomverbranding is weer hier. Voor allen die jonger zijn dan 18 zullen we warme chocomelk en frisdrank voorzien. Voor zij die wel volwassen zijn voorzien we jenevershotjes en warme wijn. Jenever in tientallen verschillende smaken zullen de herinnering aan deze avond memorabel maken. Dus neem zeker je kerstboom mee! Dikke bezen van jin ’02

Sommigen van jullie hebben broers en zussen in de hogere takken en deze keer krijgen jullie de kans om samen of misschien zelfs tegen elkaar te spelen. Zondag 19 januari gaan we ons jaarlijks groepsspel spelen van 14u-17u op het scoutsterrein. We zullen die oudere takken eens laten zien wie de echte speelvogels op het terrein zijn! 

Van schooldrama’s naar een musical, jullie kennen het allemaal, #LikeMe! Samen met de jin, die voor de eerste keer leiding gaan geven, gaan we samen uitzoeken wie van jullie het best kan zingen of wie het best kan dansen… of wie van jullie de grootste dramaqueen is. Hopelijk zien wij jullie zondag 26 januari van 14u-17u op het scoutsterrein en zijn jullie klaar om de jin te ontvangen en er samen met hen een super vergadering van te maken!

Hopelijk kennen jullie allemaal Einstein en zijn geniale theorieën want wij gaan deze vergadering uitzoeken wie van jullie even slim of zelfs slimmer is dan Einstein. Wie van jullie is de slimste kapoen? Zondag 2 februari van 14u-17u zullen we uitzoeken wie van jullie het slimst is. P.S.: De leiding zit niet mee in de competitie want dat zou gênant worden ;).

Veel knuffels, kusjes en lekjes

Van jullie favoriete zesjes

Lara, Pieter, Inès, Sofie, Elise en Sarah 

Leiding

Lara De Cuyper
Inès Bernagie
Sofie De Coster
Sarah Caris
Elise Van Craen
Pieter Timmermans
kapoenenleiding@heverschiplaken.be

Datum kamp 2020: 

23-28 juli

Datum weekends 2019-2020: 

9-10 november
13-15 maart

Close Menu