Kapoenen

Het leven van een kapoen (6-8 jaar) is als één groot spel. Spelenderwijs en ongedwongen ontdekken we samen met hen de wereld. De kapoenenleiding gaat hierbij uit van het kind zelf, van wat hen boeit en aanspreekt. Een kapoenenvergadering verloopt speels met veel aandacht voor fantasie en ontwikkeling van creativiteit en expressie. Kapoenen doen een hele waaier ervaringen op (verkleden, schilderen, in het bos spelen, op kamp gaan,…).

Liefste kapoentjes,

Schip ahoy maatjes, ons schip strijkt zondag 28 oktober neer aan onze scoutslokalen in Hever. Willen jullie met ons mee naar de grote schat zoeken van 14 uur tot 17 uur? Dan moeten jullie zeker afkomen om Piet Piraat en zijn vrienden te helpen tijdens onze piratenvergadering.

Zoals jullie weten is het jaarthema ‘Minder is meer’ en daarom gaan we op 4 november jullie kennis testen op de grote afvalvergadering, want minder is meer! We verwachten jullie van 14uur tot 17uur aan de scoutslokalen.

Miljoenen jaren gelden was er van ons mensen nog geen sprake. Wel liepen er al andere wezens rond op deze aardbol, groter, sterker, wilder en gevaarlijker dan alles wat nu nog leeft. Omdat wij weten dat jullie voor niets bang zijn, verwachten we jullie zondag 11 november van 14 uur tot 17 uur aan onze scoutslokalen voor onze dinosaurusvergadering! Laat zien dat jullie niet terugdeinzen voor dino’s en de strijd met hen aangaan.

Hoera! Na heel wat leuke vergaderingen is het eindelijk tijd voor ons miniweekend! We verwelkomen jullie zaterdag 17 november rond de middag, blijven slapen in onze eigen scoutslokalen en zondag 18 november mogen jullie met een onvergetelijke ervaring terug naar huis. Meer info in de kapoenenkrant Hieronder!

Het einde van de maand nadert, de temperaturen bereiken het vriespunt, de winter komt eraan en iedereen kruipt dichter bij elkaar om het warm te krijgen. Die warmte willen wij jullie geven tijdens ons Warmste Weekend! Op zaterdag 24 november gaat het evenement “Sterretjes kijken in november” door aan onze lokalen ten voordele van Boven de Wolken en jullie zijn allemaal van harte uitgenodigd om iets te komen drinken en eten. Ook met de leiding wilden wij iets doen voor de Warmste Week en daar hebben wij onze leden zeker voor nodig. Zondag 25 november tussen 14 en 17u bakken, mixen en roeren we tot we het mooiste dessertenbuffet ooit getoverd hebben. Van 17-19u zijn alle leden, ouders, familie en vrienden welkom om van deze desserten te komen genieten. De opbrengst van onze heerlijke desserten gaat naar het “Kinderkankerfonds”. Dit alles wordt georganiseerd in teken van de Warmste Week. (link facebookevenement “Sterretjes kijken in november”: https://www.facebook.com/events/1171140716375286/)

Help! Een vreselijke ziekte, die heel het dorp teistert, is uitgebroken! Kom ons op zondag 2 december zeker helpen om de zieke mensen te genezen. Dit doen we van 14 uur tot 17 uur, aan de scoutslokalen, met ons bacteriespel!

Groetjes van jullie leiding,

Ilke, Seppe, Jelmer, Ines, Britt en Zoe

Leiding

Jelmer Van der Geest
Seppe Asman
Ilke Verstreken
Zoë Vloebergh
Britt Bolle
Inès Bernagie
kapoenenleiding@heverschiplaken.be

 

Datum kamp 2019: 

21-26 juli

 

Datum weekends 2018-2019: 

17-18 november

 

Close Menu