Kapoenen

Het leven van een kapoen (6-8 jaar) is als één groot spel. Spelenderwijs en ongedwongen ontdekken we samen met hen de wereld. De kapoenenleiding gaat hierbij uit van het kind zelf, van wat hen boeit en aanspreekt. Een kapoenenvergadering verloopt speels met veel aandacht voor fantasie en ontwikkeling van creativiteit en expressie. Kapoenen doen een hele waaier ervaringen op (verkleden, schilderen, in het bos spelen, op kamp gaan,…).

Liefste kapoentjes!

Een eeuw geleden was heel de wereld in oorlog. Soldaten streden voor elkaar en voor hun land, gepakt en gezakt met een geweer rond hun arm vochten zij voor onze vrijheid. Nu 100 jaar later gaan wij ook deze strijd aan op de Eerste Wereldoorlog-vergadering! De oorlog vindt plaatste op zondag 26 mei van 14u tot 17u op het scoutsterrein.

Kom alles over het kamp te weten op zondag 26 mei tussen 17u-18u30, want dan zijn het de inschrijvingen voor ons mega-geweldige-knotsgekke-superdeluxe scoutskamp!

Krijgen jullie ook al zo’n zomergevoel met dit goede weer? Dat is dan zeer goed, want vandaag gaan we van het goede weer profiteren! Het is namelijk de natte watervergadering vandaag! Deze vergadering vindt plaats op zondag 2 juni van 14u tot 17u aan de scoutslokalen, wij vragen wel om kleren aan te doen die nat mogen worden of eventueel zwemkledij.

Omdat de leiding het heel druk heeft deze periode gaan we nog eens een spel spelen met heel de scouts samen! Het fantastische groepsspel zal zaterdag 8 juni doorgaan van 18u tot 21u op onze scoutsterreinen.

Biep biep! Er zijn heel wat robots aanwezig op ons scoutsterrein! Maar welke is de beste? Dat mogen jullie zondag 16 juni komen ontdekken, van 14u tot 17u, op onze spannende robotvergadering!

 Voor onze laatste vergadering van het jaar trekken we er nog eens op uit! We gaan spelletjes spelen op het strand in het bloso domein en tussendoor kunnen we ons verfrissen in het water. Dit is dus anders dan wat er oorsponkelijk in ons gerucht stond. We spreken af aan ingang E om 14u en om 17u zullen we hier terug staan.

Groetjes!

Inès, Britt, Ilke, Seppe, Zoë en Jelmer

Leiding

Jelmer Van der Geest
Seppe Asman
Ilke Verstreken
Zoë Vloebergh
Britt Bolle
Inès Bernagie
kapoenenleiding@heverschiplaken.be

 

Datum kamp 2019: 

21-26 juli

 

Datum weekends 2018-2019: 

17-18 november
29-31 maart

 

Close Menu