Kapoenen

Het leven van een kapoen (6-8 jaar) is als één groot spel. Spelenderwijs en ongedwongen ontdekken we samen met hen de wereld. De kapoenenleiding gaat hierbij uit van het kind zelf, van wat hen boeit en aanspreekt. Een kapoenenvergadering verloopt speels met veel aandacht voor fantasie en ontwikkeling van creativiteit en expressie. Kapoenen doen een hele waaier ervaringen op (verkleden, schilderen, in het bos spelen, op kamp gaan,…).

Liefste kapoentjes,

Wat dacht je van nog eens een groepsactiviteit met heel de scouts? Allemaal in koor: Yesssss!! Zondag 5 mei gaan we samen zwemmen!! Hoera! Om 13u30 spreken we af op de scouts om samen te carpoolen naar de Sportoase in Leuven. We zullen terug aan de lokalen zijn tegen 17u30.

Zondag 12 mei maken we er nog een specialleke van, want dan is het Withlovedag! Amai, wat een gekke vergadering … Wel, het is er eentje met ons district! Pfff, weer zo’n gek woord …  We zullen jullie helpen met een weetje: een district bestaat uit allemaal scoutsen uit dezelfde buurt en ons district heet: Withlove! Dussss: zondag 12 mei zijn al onze kapoenen welkom om 13u45 aan onze lokalen om te laten zien dat wij de beste, sterkste en leukste scouts uit onze buurt zijn! Om 17u mogen alle mama’s en papa’s hun vermoeide maar voldane kapoentjes terug komen ophalen.

Als echte kapoen moet je natuurlijk niet alleen kunnen spelen en lachen, maar er moeten ook wat technieken gekend zijn. Daar gaan we vandaag werk van maken op onze grote techniekenvergadering. Deze vindt plaats op zondag 19 mei van 14u tot 17u aan onze geliefde scoutslokalen.

Een eeuw geleden was heel de wereld in oorlog. Soldaten streden voor elkaar en voor hun land, gepakt en gezakt met een geweer rond hun arm vochten zij voor onze vrijheid. Nu 100 jaar later gaan wij ook deze strijd aan op de Eerste Wereldoorlog-vergadering! De oorlog vindt plaatste op zondag 26 mei van 14u tot 17u op het scoutsterrein.

Kom alles over het kamp te weten op zondag 26 mei tussen 17u-18u30, want dan zijn het de inschrijvingen voor ons mega-geweldige-knotsgekke-superdeluxe scoutskamp!

Krijgen jullie ook al zo’n zomergevoel met dit goede weer? Dat is dan zeer goed, want vandaag gaan we van het goede weer profiteren! Het is namelijk de natte watervergadering vandaag! Deze vergadering vindt plaats op zondag 2 juni van 14u tot 17u aan de scoutslokalen, wij vragen wel om kleren aan te doen die nat mogen worden of eventueel zwemkledij.

Groetjes en knuffels van jullie leiding,

Ilke, Seppe, Jelmer, Ines, Britt en Zoe

Leiding

Jelmer Van der Geest
Seppe Asman
Ilke Verstreken
Zoë Vloebergh
Britt Bolle
Inès Bernagie
kapoenenleiding@heverschiplaken.be

 

Datum kamp 2019: 

21-26 juli

 

Datum weekends 2018-2019: 

17-18 november
29-31 maart

 

Close Menu