Kapoenen
Gerucht

Kapoenen 

Het leven van een kapoen (6-8 jaar) is als één groot spel. Spelenderwijs en ongedwongen ontdekken we samen met hen de wereld. De kapoenenleiding gaat hierbij uit van het kind zelf, van wat hen boeit en aanspreekt. Een kapoenenvergadering verloopt speels met veel aandacht voor fantasie en ontwikkeling van creativiteit en expressie. Kapoenen doen een hele waaier ervaringen op (verkleden, schilderen, in het bos spelen, op kamp gaan,…).

Liefste kapoenen,

Sjorren, vuur maken en overal de weg terugvinden, dit zijn belangrijke zaken die een echte scout moet kunnen. Op zondag 27 mei gaan wij ons met de kapoenen voorbereiden voor het kamp door alle scoutstechnieken onder de knie te krijgen. Van 14u-17u daagt de leiding jullie uit, wie kan er fier naar huis stappen met zelf gestrikte veters??

Kom je zondag 27 mei tussen 17u en 18u30  inschrijven op het scoutsterrein voor de beste 5 dagen uit je leven tot nog toe. Alle informatie over het kamp zal je daar krijgen.

Wel willen wij jullie er al even attent op maken dat wij ook met de kapoenen op tentenkamp gaan. Van Scouts en Gidsen Vlaanderen uit mogen de jongsten niet op de grond slapen. Maar niet getreurd, wij voorzien veldbedden, voor iedereen. Hiervoor moet wel worden ingeschreven op: #ikwileenveldbed . (inschrijven met de naam van de kapoen, niet de ouders).

Bijkomend vragen wij om tien euro voorschot, hetwelk van de kampprijs gaat bij verdere betaling. Dit kan betaald worden op BE66 0018 3856 1743 met de vermelding :”veldbed + naam kapoen“. De inschrijvingen voor de veldbedden lopen tot 30 juni. Om organisatorische redenen is het verplicht een veldbedvan ons te nemen, deze zullen klaarstaan wanneer jullie toekomen op kamp!

Indien je niet kan komen, kan je een mailtje sturen naar ons, wij zullen je zeker verder helpen!

Meisjes, zijn jullie het beu dat ze zeggen dat jullie minder snel of minder sterk zijn dan de jongens? En jongens, zijn jullie het beu dat er gezegd wordt dat jullie geen 2 dingen tegelijk kunnen en niet zo precies en netjes zijn als meisjes? Kom jullie dan zeker bewijzen op zondag 3 juni op onze grote de jongens tegen de meisjes-vergadering van 14u-17u.

Op zaterdag 9 juni hebben wij naar jaarlijkse gewoonte weer een super leuk, fantastisch, mega vet groepsspel in petto! Van 18u tot 21u mogen jullie aan alle oudere takken laten zien hoe de kleinsten zo’n spel aanpakken en alles geven om te kunnen winnen!

Er is nog een vergadering die zeker nog eens de revue moest passeren, namelijk de filmvergadering!!! Tussen 18u30 en 21u spelen wij een leuke film. Ideaal om dicht bij huis nog eens een avondje naar de cinema te gaan onder vrienden. ;)

Nieuwe vriendjes, veel gespeel, maar nog meer gelach. Avonturen in de zon of op een regenachtige dag. Met vallen en weer opstaan, rekening houdend met iedereen. Nu en dan een traan, maar scouts, dat doe je niet alleen. De ene de ruwe, de andere een iets verfijnde, jammer genoeg komt ook ons scoutsjaar weer aan zijn einde. Misschien wat gespartel hier en daar, want op zondag 24 juni is het de laatste vergadering van dit scoutsjaar. Maar wees niet getreurd, bedwing uw droefte want het kamp zal voorzien in al uw behoeften!

Radja mocht misschien niet mee naar het wereldkampioenschap voetbal, maar dat laten wij niet aan ons hart komen. De laatste van ’t jaar, nog snel lappen wij er een WK-vergadering bij! 24 juni, onze terreinen van 14u tot 17u, nog 1 keer, al is het om het af te leren.

Dikke kussen,

Anouk, Ilke, Ben en Michael

 

Leiding/Data/Foto's

Leiding

Michael Phillips
Ben Snoeijs
Ilke Verstreken
Anouk Van den Kerkhof
kapoenenleiding@heverschiplaken.be

 

Datum kamp 2018: 

23-28 juli

 

Datum weekends 2017-2018: 

28-29 oktober
2-4 maart