Kapoenen

Het leven van een kapoen (6 – 8 jaar) is als één groot spel. Ongedwongen en spelenderwijs ontdekken ze samen met de leiding de wereld en het leven als een scout of gids. Kapoenen doen hierbij een hele waaier aan ervaringen op (verkleden, schilderen, in het bos spelen, op kamp gaan,…). De kapoenenleiding gaat uit van het kind zelf, van wat hen boeit en aanspreekt. Een kapoenenvergadering verloopt speels met veel aandacht voor fantasie en ontwikkeling van creativiteit en expressie. Om de kapoenen warm te maken voor het vijfdaagse zomerkamp, zijn er doorheen het jaar twee weekends. Het eerste is een miniweekend waarbij ze één nachtje in onze eigen scoutslokalen slapen, het tweede is er eentje op verplaatsing voor twee nachtjes.

Dag liefste kapoenen

Hier is voor jullie een overzicht van wat we allemaal gaan doen in de maand november!

Voor de mama’s en papa’s die nog niet in de WhatsApp-groep zitten, is hier de link om jezelf toe te voegen aan het gesprek: https://chat.whatsapp.com/H73ckukQ0ir3jZYp58avBB.

De vakantie is begonnen en 1 november komt stillaan dichterbij, dat betekent… Tijd voor de enige echte Halloween-vergadering! 🎃 We verwachten jullie zondag 30 oktober in Halloween-outfit op de scouts van 14u tot 17u om samen met de leiding te griezelen als spook, zombie, vampier of … 👻🧟🧛 Tot dan!

Om jullie vakantie mooi af te sluiten en ervoor te zorgen dat jullie de laatste dag van de herfstvakantie nog niet aan school moeten denken, gaan we zondag 6 november op wereldreis. 🗺 We zullen reizen doorheen alle werelddelen en zoeken de mooiste landen op. Ons vliegtuig vertrekt om 14u 🛫aan de scoutslokalen en zal daar terug landen om 17u 🛬. Zet jullie zonnebril dus maar op, want wij verwachten jullie in opperste vakantiesfeer 😎.

Een bekende vraag waar we het antwoord nog niet op weten… Welk geslacht is het sterkste? Dit zullen we zondag 13 november ontdekken op de “jongens vs meisjes”-vergadering. Jullie zullen verschillende duels uitvoeren tegen elkaar waardoor we zullen zien of de jongens even stoer zijn als ze altijd zeggen ;). We zien jullie zondag van 14u-17u aan de scoutslokalen🙅‍♀️🔥🙅‍♂️.

Het Belgisch leger heeft nood aan versterking. Willen jullie ze helpen? Kom dan zondag 20 november naar onze enige echte legervergadering. Jullie krijgen een opleiding die start om 14 uur op het scoutsterrein. OPGELET: wie te laat is mag al pompen! Als jullie in de opleiding slagen mogen jullie om 17 uur terug naar huis keren. Het vaderland zal jullie dankbaar zijn!

Uitzonderlijk maken wij een kleine wijziging in het gerucht van deze week, in plaats van de Studio 100-vergadering zal deze zondag de WK-vergadering doorgaan. Van 14-17u zullen we een groot voetbalspel spelen terwijl onze Rode Duivels op dat moment strijden tegen het Marokkaanse elftal. We verwachten jullie dus in sportieve outfit aan de lokalen zondag ⚽️.

“Hij komt, hij komt, de lieve goede Sint…”. Het is weer de leukste dag van het jaar. De goede heer Sint-Nicolas komt naar onze scouts. Kom zondag 4 december van 14 uur tot 17 uur snoepjes rapen op het scoutsterrein. We hopen dat jullie braaf zijn geweest, want wie stout is krijgt de roe! 🍭🍬

Groetjes en tot op de vergaderingen!

Elise, Elke, Matthieu, Ilke en Anke

Leiding

Anke Verstreken
Elise Voets
Elke Schoeters 
Ilke Verstreken 
Matthieu Maes              
kapoenenleiding@heverschiplaken.be

Datum kamp 2023: 

23-28 juli

Datum weekends 2022-2023: 

22-23 oktober

3-5 maart

Close Menu