Kapoenen

Het leven van een kapoen (6-8 jaar) is als één groot spel. Spelenderwijs en ongedwongen ontdekken we samen met hen de wereld. De kapoenenleiding gaat hierbij uit van het kind zelf, van wat hen boeit en aanspreekt. Een kapoenenvergadering verloopt speels met veel aandacht voor fantasie en ontwikkeling van creativiteit en expressie. Kapoenen doen een hele waaier ervaringen op (verkleden, schilderen, in het bos spelen, op kamp gaan,…).

Heeey liefste kapoenen!

Waaaaat? Is het nieuwe scoutsjaar al een maand bezig? Wat gaat het snel als je je amuseert 😉 ! Lees snel verder wat voor leuks we in november allemaal gaan doen!

Spoken door de lucht en vleermuizen op de daken. Je kan het al raden: op zondag 27 oktober vindt onze Halloweenvergadering plaats aan de scoutslokalen. Liefste kapoenen, van 14u tot 17u wordt het een vergadering vol pompoenen! Draag jullie griezeligste kostuum en laat ons maar eens goed schrikken!

Spider-man kan spinnenwebben maken, Batman kan ondersteboven hangen en zo heeft elke superheld wel een superkracht. Maar welke superkracht zou jij graag hebben? Of wie weet heb je stiekem wel al een superkracht. Dat gaan we allemaal ontdekken tijdens onze superleuke vergadering op zondag 3 november. Dus kom van 14u tot 17u zeker naar de scoutslokalen voor de enige echte superheldenvergadering!

Van 9-10 november is het ons eerste weekend! Spannend seg! Omdat het voor sommige kapoentjes de eerste keer dat is ze niet thuis zullen slapen, maken we er een miniweekend van bestaande uit één nachtje. We slapen in onze eigen lokalen, dus we zijn niet ver van huis! Meer info volgt later nog via de weekendbrief.

We moeten de taak overnemen van de beste politieploeg die er is in ons land. Oh jawel, we kruipen in de huid van de Buurtpolitie en zorgen ervoor dat er geen misdaden gepleegd kunnen worden! Hoe we dat precies gaan doen, kunnen jullie ontdekken op 17 november van 14u tot 17u op de scouts.

Heb je je nog nooit afgevraagd wat de dieren in de dierentuin doen wanneer al de bezoekers weg zijn? Spannend toch? Kom erachter op onze dierentuinvergadering op zondag 24 november van 14u tot 17u.

Olaaaaa, wie dat we hier hebben … Omdat er dit jaar zoveel brave kindjes zijn heeft er iemand het wel heel druk … Daarom is hij al vroeg naar ons land gekomen om jullie allemaal iets leuks te brengen! Wie zou dat nu kunnen zijn? Oooo, jawel! De Sint is daar! Wil je hem zeker niet missen? Wees dan zeker aanwezig op onze Sinterklaas-vergadering op 1 december van 14u tot 17u. Hopelijk heeft hij iets lekkers bij voor jullie.

We mogen het eigenlijk niet zeggen maar iedereen weet het wel … Scouts is beter dan Chiro, toch? Als je jezelf wilt bewijzen als scout of gids kom dan zeker naar onze ChiroCacao-vergadering op 8 december van 14u tot 17u. Voor de vergadering, van 10u-14u, organiseert onze scouts naar jaarlijkse gewoonte een kerstbomenverkoop aan onze scoutslokalen of aan de Den Bosuil in Schiplaken dorp. Kom een pareltje van een boom uitkiezen om in jouw huiskamer te zetten en rijkelijk te versieren!

Hasta la vista amigos!

Pieter, Sarah, Sofie, Lara, Elise en Inès

 

 

 

Leiding

Lara De Cuyper
Inès Bernagie
Sofie De Coster
Sarah Caris
Elise Van Craen
Pieter Timmermans
kapoenenleiding@heverschiplaken.be

Datum kamp 2020: 

23-28 juli

Datum weekends 2019-2020: 

9-10 november
TBA

Close Menu