Kapoenen

Het leven van een kapoen (6-8 jaar) is als één groot spel. Spelenderwijs en ongedwongen ontdekken we samen met hen de wereld. De kapoenenleiding gaat hierbij uit van het kind zelf, van wat hen boeit en aanspreekt. Een kapoenenvergadering verloopt speels met veel aandacht voor fantasie en ontwikkeling van creativiteit en expressie. Kapoenen doen een hele waaier ervaringen op (verkleden, schilderen, in het bos spelen, op kamp gaan,…).

Liefste kapoentjes!

Vorig weekend was het heel stil in ons lokaal,
maar dat maken we deze week helemaal goed!
Iedereen op post, maar dan echt allemaal.
Op vrijdagavond 29 maart vertrekt onze kapoenenstoet
en wie ons al een beetje kent,
weet dat wij dus vertrekken op ons tweede kapoenenweekend!!
De mama’s en papa’s zien wij graag terug zondagmiddag 31 maart, verdere info volgt nog.

Joepieeeee,
Het begin van twee weken congé!
We zetten de vakantie meteen goed in
met onze enige echte ik-ga-op-reis-en-ik-neem-meevergadering.
Wat neem jij zeker mee in je valies?
Een zwembroek, zonnecrème of een stapel bikini’s?
Of dacht je eerder aan ski’s of een dikke jas?
Gewoon komen in je mooiste vakantiepakje en scoutsdas.
We komen het allemaal te weten op zondag 7 april van 14u tot 17u aan onze scoutslokalen.
Tot zondag!!

Op zondag 14 april is het jammer genoeg geen scouts, omdat de leiding dan op ontspanningsweekend gaat om eens goed uit te rusten en dat mogen jullie ook allemaal doen tijdens een welverdiende paasvakantie!

Zaterdag 20 april organiseren onze geliefde givers hun giverobjectief dit jaar in thema Loco Mexico. Jullie zijn allemaal welkom op ons scoutsterrein voor een leuke namiddag, maar wat er dan precies gaat gebeuren verklappen we nog niet hierover zullen de givers binnenkort meer info doorsturen. ’s Avonds zijn jullie met de ouders natuurlijk ook nog welkom om iets te komen drinken en van de gezelligheid te komen genieten. Zondag 21 april is het dus geen vergadering.

Deze week kiezen we ervoor om eens iets helemaal anders te doen. We trekken namelijk met alle kapoenen naar het toneel! En niet zomaar een toneel, nee, het enige echte kindertoneel ‘Jolan’ in de parochiezaal in Hever. We spreken af om 14u op ons scoutsterrein om samen naar de zaal te gaan en zijn om 17u terug aan de lokalen. Voor deze vergadering vragen wij aan iedereen om €5 mee te nemen, zodat we tijdens de pauze iets kunnen drinken en ook een lekkere snoepsaté kunnen eten.

Wat dacht je van nog eens een groepsactiviteit met heel de scouts? Allemaal in koor: Yesssss!! Zondag 5 mei gaan we samen zwemmen!! Hoera! Om 13u30 spreken we af op de scouts om samen te carpoolen naar de Sportoase in Leuven. We zullen terug aan de lokalen zijn tegen 17u30.

Lentegroetjes,

Britt, Ilke, Inès, Jelmer, Seppe en Zoë

Leiding

Jelmer Van der Geest
Seppe Asman
Ilke Verstreken
Zoë Vloebergh
Britt Bolle
Inès Bernagie
kapoenenleiding@heverschiplaken.be

 

Datum kamp 2019: 

21-26 juli

 

Datum weekends 2018-2019: 

17-18 november
29-31 maart

 

Close Menu