Kapoenen

Het leven van een kapoen (6-8 jaar) is als één groot spel. Spelenderwijs en ongedwongen ontdekken we samen met hen de wereld. De kapoenenleiding gaat hierbij uit van het kind zelf, van wat hen boeit en aanspreekt. Een kapoenenvergadering verloopt speels met veel aandacht voor fantasie en ontwikkeling van creativiteit en expressie. Kapoenen doen een hele waaier ervaringen op (verkleden, schilderen, in het bos spelen, op kamp gaan,…).

Liefste kapoentjes en ouders 

Waf waf waf, miauw miauw miauw, kwaak kwak kwak. Heu, wat zeggen die allemaal? Kom het op zondag 28 februari van 14-17u te weten, want dan is het tijd voor de beestige dierenvergadering! We zien jullie aan het bos.

Voor de maand maart hebben we weer heel wat leuke, verrassende, ondeugende en spannende activiteiten voor jullie in petto. We hopen dat jullie ze samen met ons komen ontdekken.

Op zondag 7 maart mogen jullie je beste toverspreuken en goocheltrucs bovenhalen. We houden een heuse heksen- en tovenaarsvergadering. We verwachten dat jullie om 14.00 uur op je bezem komen aanvliegen aan de pastorij en om 17.00 uur staan de bezems terug klaar om naar huis te vliegen. 

Op zondag 14 maart gaan we kokkerellen. We verwachten jullie van 14.00 uur tot 17.00 uur om samen met ons allemaal lekkere dingen te maken en ze nadien ook op te smullen natuurlijk. We spreken met alle kapoenenkoks af aan onze scoutslokalen

Op zondag 21 maart vragen we ons van 14.00 uur tot 17.00 uur af: “Is het nu winter of al lente? Wat zal er deze zomer gebeuren? Waarom vallen de blaadjes van de bomen in de herfst?” Dat en nog veel meer gaan we ontdekken op onze seizoenen-vergadering aan het oude rusthuis. 

Op zondag 28 maart gaan we de muzikale toer op, met toeters en bellen, fluiten en trommels, je lievelingsmuziek of dat liedje dat de ganse dag in je hoofd blijft hangen. We verwachten jullie van 14.00 uur tot 17.00 uur aan het bos

We kijken er naar uit!  

Groetjes, 

De kapoenenleiding 

Leiding

Ellen Van den Kerkhof
Jasper Stevens
Margo Buelens
Pieter Timmermans
Sofie De Coster
Stijn Janssens                                                            Yentl Bekaert       
kapoenenleiding@heverschiplaken.be

Datum kamp 2021: 

22-27 juli

Datum weekends 2020-2021: 

12-14 maart

 

Close Menu