Kapoenen

Het leven van een kapoen (6 – 8 jaar) is als één groot spel. Ongedwongen en spelenderwijs ontdekken ze samen met de leiding de wereld en het leven als een scout of gids. Kapoenen doen hierbij een hele waaier aan ervaringen op (verkleden, schilderen, in het bos spelen, op kamp gaan,…). De kapoenenleiding gaat uit van het kind zelf, van wat hen boeit en aanspreekt. Een kapoenenvergadering verloopt speels met veel aandacht voor fantasie en ontwikkeling van creativiteit en expressie. Om de kapoenen warm te maken voor het vijfdaagse zomerkamp, zijn er doorheen het jaar twee weekends. Het eerste is een miniweekend waarbij ze één nachtje in onze eigen scoutslokalen slapen, het tweede is er eentje op verplaatsing voor twee nachtjes.

Heyy allerliefste kapoentjes,

Deze zomer vindt er een groooott evenement plaats in Parijs. Kunnen jullie al raden wat? De Olympische Spelen natuurlijk. Zet jullie maar schrap voor de sportiefste vergadering van het jaar. Trek je sportiefste outfit aan en kom op zondag 2 juni van 14u-17u naar onze lokalen voor de fantastische Olympische spelen-vergadering!!

Op zaterdag 8 juni vindt ons tweede groepsspel van het jaar plaats. We spreken af van 18 uur tot 21 uur aan de scoutslokalen om met heel de scouts een groot spel te spelen, gezellig toch!

Wat is drie appels groot, heeft een blauwe huid en is super goed in samenwerken? Juist! Dat zijn de smurfen. Komen jullie op zondag 16 juni mee smurfen aan onze scoutslokalen? Jullie zijn welkom van 14 uur tot 17 uur. Eens zien wie van jullie zich kan inleven als een smurf op onze supergekke smurfen vergadering.

Op zondag 23 juni spreken we af om 14 uur aan ingang E van het blosodomein om samen met alle kapoenen te genieten van de zomer die eraan komt. Om 17 uur sluiten we ook weer af aan ingang E. Komen jullie ook? Want we gaan ons keihard amuseren!

O-nee, zondag 30 juni is het al de allerlaatste vergadering van dit scoutsjaar:(. Maar misschien wel de allerleukste vergadering:)! Kom mee spelen op het terrein van 14 uur tot 17uur. En misschien zien we jullie daarna ook nog wel op kamp!

Veel groetjes,

De kapoenenleiding

Leiding

Elise Voets
Lien Janssens 
Lukas Vandeweyer 
Kamiel Geens              
kapoenenleiding@heverschiplaken.be

Datum kamp 2024: 

23-28 juli

Datum weekends 2023-2024: 

21-22 oktober

23-25 februari

Close Menu