Kapoenen

Het leven van een kapoen (6-8 jaar) is als één groot spel. Spelenderwijs en ongedwongen ontdekken we samen met hen de wereld. De kapoenenleiding gaat hierbij uit van het kind zelf, van wat hen boeit en aanspreekt. Een kapoenenvergadering verloopt speels met veel aandacht voor fantasie en ontwikkeling van creativiteit en expressie. Kapoenen doen een hele waaier ervaringen op (verkleden, schilderen, in het bos spelen, op kamp gaan,…).

Liefste kapoentjes,

De laatste 2 weken van 2018, zondag 23 en zondag 30 december, is het geen vergadering. Geniet allemaal van die welverdiende kerstvakantie! Wij wensen jullie allemaal vrolijke feestdagen toe en tot volgend jaar!

Op 6 januari zien we elkaar terug op de driekoningen-vergadering. Trek warme kleren aan en stevige schoenen want wij gaan driekoningen zingen in Hever. Jullie mogen zeker verkleed komen als koning. We verwachten jullie om 14uur aan onze eigen scoutslokalen en om 17uur mogen jullie weer huiswaarts keren.

Omdat de leiding in januari examens heeft en dus veel moet leren, zijn er een aantal groepsvergaderingen. De eerste is op zaterdag 12 januari. We organiseren dan een filmvergadering. Jullie kunnen kijken naar een super leuke film van 18u30-21u. Daarna zijn jullie samen met mama en papa nog welkom op de kerstboomverbranding van onze jinners. Zij zorgen voor een gezellige avond rond het kampvuur met jenevertjes en warme chocomelk!

Ook deze week is er een speciale vergadering. We gaan met alle takken van de scouts een groot groepsspel spelen. Wat we juist gaan doen is nog een verrassing maar we verwachten jullie op 20 januari van 14u-17u op de scouts.

Ooooow, er zijn een aantal jinners die niet meer goed weten hoe ze nu juist een goede jinner moeten zijn. Daarom hebben zij jullie hulp nodig, kapoenen! Wat moet een goede jinner allemaal kunnen? Willen jullie de jinners helpen? Kom dan zeker op 27 januari van 14u-17u naar de scouts!

Ondertussen zijn we toch al een paar maanden verder in het scoutsjaar. Wij willen eens testen hoe goed jullie ons al kennen. Toon jullie kennis door naar de grote ‘wie is het’-vergadering te komen op zondag 3 februari van 14u-17u. Wij zijn alvast heel benieuwd.

Hopelijk zien we jullie allemaal snel terug!

Jullie super leuke leiding,

Jelmer, Seppe, Zoë, Britt, Ilke en Inès

 

Leiding

Jelmer Van der Geest
Seppe Asman
Ilke Verstreken
Zoë Vloebergh
Britt Bolle
Inès Bernagie
kapoenenleiding@heverschiplaken.be

 

Datum kamp 2019: 

21-26 juli

 

Datum weekends 2018-2019: 

17-18 november
29-31 maart

 

Close Menu