Survival Gids voor Ouders

1. Het uniform

Eerst en vooral draagt een scout of gids een uniform. Het uniform in onze groep kan vele vormen aannemen. Wij weten dat de ‘echte’ uniformbroek of -rok en trui niet zo goedkoop zijn. Daarom zijn we tevreden als elk lid kledij in groene of bruine tinten draagt. Denk er wel aan dat dit nog steeds speelkledij moet zijn! Het is dus niet de bedoeling dat je met je nieuwste groene broek naar de scouts komt. Enkel het hemd is voor alle leden, behalve de kapoenen, verplicht. Op het hemd hangen verschillende kentekens, op de foto kan je zien wat waar hoort. We verwachten wel dat ieder lid onze groepsdas draagt opdat we allemaal goed herkenbaar zijn. De groepsdas kan je kopen op de overgang en op de eerste vergadering aan de bareel voor €8. Op de overgang kan je tweedehandskledij kopen. Wil je graag een nieuw hemd? Dan kan je hiervoor terecht bij de Hopper!

3. Het gerucht

Het geru-watte? Het gerucht is een overzicht met alle vergadering van de maand. Elke 23e van de maand komt het volgende gerucht online en krijgen jullie dit doorgestuurd via mail. Het is dus belangrijk dat je puntje twee goed uitvoert, of die mail komt niet terecht in je mailbox ;). Het gerucht vind je ook op onze site onder ‘takken’.

5. Verloren voorwerpen

Verloren voorwerpen, het is me toch wat. Hoe kan ik dat
nu eigenlijk proberen te voorkomen als ouder? Alles naamtekenen! Alles? Ja, alles. Daarnaast hebben wij sinds dit jaar een nieuwe manier gevonden om de eigenaar terug te vinden. Maak kennis met onze verlorenvoorwerpen-facebookgroep. Is je scout of gids iets kwijt of zit er in de valies een broek-zonder-naam die niet tot zijn/haar kast behoort? Plaats een berichtje of fotootje in de facebookgroep en wie weet vind je op die manier de eigenaar terug! Verloren voorwerpen van het kamp die bij de leiding terecht zijn gekomen, worden op de overgang uitgestald.

7.Hela hela, ik wil graag nog iets weten!

Stuur gerust een mailtje naar de tak- of groepsleiding.

2. De mailinglijst

De mails versturen wij net zoals vorig jaar via de groepsadministratie van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Zorg er dus zeker voor dat het e-mailadres bij de inschrijving klopt, zodat je op de hoogte blijft van al ons scoutsnieuws.

4. De steekkaart

De steekkaart is onze online-medische fiche. Dit moet ieder jaar opnieuw worden ingevuld via de site onder ‘ouders’ en daarna ‘steekkaart’. Hiervoor heb je het lidnummer van je scout of gids nodig, dit staat op de lidkaart. Ben je de lidkaart kwijt? Een simpel mailtje naar de takleiding en je krijgt het antwoord doorgestuurd! Gelieve dit zo snel mogelijk in orde te brengen zodat we goed geïnformeerd aan het nieuwe jaar kunnen beginnen!

6.Facebookpagina

Blijf je graag op de hoogte van onze evenementen en activiteiten? Like dan zeker onze facebookpagina!

Close Menu