Welpen

Wie tussen 8 en 11 jaar is, kan meespelen bij de welpen. Daar krijgen ze de kans om met vriendjes en vriendinnetjes te spelen. Welpen is de leeftijd van ravotten, knutselen, bosspelen, sporten, sjorren, pionieren, woudloperskeuken (zelf koken) en nog allerlei andere dingen waarbij de eerste stapjes naar zelfstandigheid gezet worden. De werking wordt ingekleed met verhalen en fantasie. Hierbij wordt soms gebruik gemaakt van het Jungleboek.

Stoerste welpen,

Schipahoi maatjes! Op zondag 28 oktober zullen we moeten roeien met de riemen die we hebben tijdens de storm-op-zee-vergadering. Zij die nog niet zo’n ervaren schippers zijn, kunnen zich al wat voorbereiden: https://www.youtube.com/watch?v=DEG8wiuwDmc. Om 14u hijsen we de zeilen op onze scoutsterreinen en om 17u komen we terug aan wal.

Niet te missen! Op zondag 4 november loopt het water ons al in de mond, als we nog maar beseffen dat het chipsvergadering is: zout, paprika, barbecue, pickles, ketchup, … Njammie! Kom van 14 tot 17u op onze scoutsterreinen ontdekken wat wij voor jullie allemaal in petto hebben!

Nu jullie onze welpennamen kennen, is het dringend tijd om jullie junglebookkennis eens te testen. Kunnen jullie een fijnere manier bedenken dan samen op junglebookweekend te vertrekken? Een weekend lang samen spelen en plezier maken, wie zegt daar nu “nee” tegen? Kom dus samen met ons de jungle onveilig maken op het eerste weekend van dit jaar dat doorgaat van vrijdag 9 november tot en met zondag 11 november: het Junglebookweekend! Alle praktische informatie volgt nog in de weekendbrief.

Ga jij de uitdaging aan? Trek jullie stoute schoenen aan en smeer die benen al maar in, want vandaag gaan we jullie klaarstomen voor het leven op een onbewoond eiland. Benieuwd naar wat we gaan doen? We zien jullie met heel veel enthousiasme op 18 november van 14u tot 17u op de scoutsterreinen voor de enige echte Survivalvergadering.

Het einde van de maand nadert, de temperaturen bereiken het vriespunt, de winter komt eraan en iedereen kruipt dichter bij elkaar om het warm te krijgen. Die warmte willen wij jullie geven tijdens ons Warmste Weekend! Op zaterdag 24 november gaat het evenement “Sterretjes kijken in november” door aan onze lokalen ten voordele van Boven de Wolken en jullie zijn allemaal van harte uitgenodigd om iets te komen drinken en eten. Ook met de leiding willen wij iets doen voor de Warmste Week en daar hebben wij onze leden zeker voor nodig. Zondag 25 november tussen 14u en 17u bakken, mixen en roeren we tot we het mooiste dessertenbuffet ooit getoverd hebben. Van 17u-19u zijn alle leden, ouders, familie en vrienden welkom om van deze desserten te komen genieten. De opbrengst van onze heerlijke desserten gaat naar het “Kinderkankerfonds”. Dit alles wordt georganiseerd in teken van de Warmste Week. (link facebookevenement “Sterretjes kijken in november”: https://www.facebook.com/events/1171140716375286/)

Dat wij de beste jeugdbeweging van Boortmeerbeek zijn, weten jullie natuurlijk wel en hebben we nog maar eens bewezen op dag van de jeugdbeweging. Zijn jullie benieuwd naar wat we vandaag gaan doen? Chiro, cacao, afgelekte frisco! Ja, kunnen jullie het al raden? Zet jullie schrap voor onze super coole chirovergadering op 2 december van 14u tot 17u op de scoutsterreinen. Tot dan!

Heel veel kusjes en knuffels vanuit de jungle,

Baloe, Bandar, Ferao, Hathi, Jacala en Raja

Leiding

Jacala (Lara De Cuyper)
Ferao (Liselotte Voets)
Raja (Maxine Tignol)
Hathi (Linde Vanlangendonck)
Bandar (Dries Bonte)
Baloe (Kristof Noppen)
welpenleiding@heverschiplaken.be

 

Datum kamp 2019: 

19-26 juli

 

Datum weekends 2018-2019: 

9-11 november

 

Close Menu