Welpen

Wie tussen 8 en 11 jaar is, kan meespelen bij de welpen. Daar krijgen ze de kans om met vriendjes en vriendinnetjes te spelen. Welpen is de leeftijd van ravotten, knutselen, bosspelen, sporten, sjorren, pionieren, woudloperskeuken (zelf koken) en nog allerlei andere dingen waarbij de eerste stapjes naar zelfstandigheid gezet worden. De werking wordt ingekleed met verhalen en fantasie. Hierbij wordt soms gebruik gemaakt van het Jungleboek.

Hallowki dowki petotters!

Hoe was jullie vakantie? Sowieso superduperleuk! Wie is er gaan skiën? Wie is er naar een warm land geweest? Wie is er lekker thuis gebleven en heeft met vriendjes afgesproken?

Spijtig genoeg is de vakantie nu voorbij, maaaaaaar: de scouts is nog lang niet gedaan zenne! Wij presenteren u daarom graag

‘Het Welpengerucht van mei’!

Deze week kiezen we ervoor om eens iets helemaal anders te doen. We trekken namelijk met alle welpen naar het toneel! En niet zomaar een toneel, nee, het enige echte kindertoneel ‘Jolan’ in de parochiezaal in Hever. We spreken af op zondag 28 april om 14u op ons scoutsterrein om samen naar de zaal te gaan en zijn om 17u terug aan de lokalen. Voor deze vergadering vragen wij aan iedereen om €5 mee te nemen, zodat we tijdens de pauze iets kunnen drinken en ook een lekkere snoepsaté kunnen eten.

Zondag 5 mei is het groepszwemmen! Alle welpen worden verwacht om te laten zien aan de rest van onze scouts dat er geen betere zwemmerkes zijn dan wij natuurlijk! Zwemkledij aan en gaaaaaaan! Om 13u30 spreken we af op de scouts om samen te carpoolen naar de Sportoase in Leuven. We zullen terug aan de lokalen zijn tegen 17u30.

Zondag 12 mei maken we er nog een specialleke van, want dan is het Withlovedag! Amai, wat een gekke vergadering … Wel, het is er eentje met ons district! Pfff, weer zo’n gek woord …  We zullen jullie helpen met een weetje: een district bestaat uit allemaal scoutsen uit dezelfde buurt en ons district heet: Withlove! Dussss: zondag 12 mei zijn al onze welpen welkom om 13u45 aan onze lokalen om te laten zien dat wij de beste, sterkste en leukste scouts uit onze buurt zijn! Om 17u mogen alle mama’s en papa’s hun vermoeide maar voldane welpjes terug komen ophalen.

Welpen, verenigt u op zondag 19 mei van 14u tot 17u op onze terreinen voor een heuse bigsplashvergadering en neem mee: kledij die nat mag worden en misschien ook wel een handdoek want:
Mooi weeeeer, vandaaaag!
Ik doe alles vandaag liever traaaag.
Mooi weeeeer, vandaaaag!
Nee geen files, geen stress in mijn maag.
Laat de zon nu vrolijk schijnen,
Want dat heb ik toch zo graag vandaag!
Mooi weeeeer, vandaaaag!
Nee vandaag geen gezeur geen geklaag!

Zondag 26 mei wordt de beste vergadering van heel het jaar! Het is zoet, kleurrijk en maakt kinderen (maar ook de leiding) blij … Jullie kunnen het al raden: we bouwen een snoepkasteel! Dit doen we niet zomaar natuurlijk, anders krijgen wij te maken met een 60-tal hyperactieve welpjes. Jullie zullen zelfs héél hard je best moeten doen om snoepjes te verdienen. Al honger? Kom dat zien van 14 tot 17u op ons terrein in Hever. Na deze vergadering mogen jullie nog even blijven, want van 17u15 tot 18u30 gaan de inschrijvingen voor het kamp door en dat kamp willen jullie zeker niet missen, dus zeker komen dan!

Het duurt nog even voor jullie oma en opa zijn, maar laten we toch eens een kijkje nemen in de toekomst. Niet meer naar school gaan en niet meer werken, dat klinkt nu toch zalig? Wij testen het uit! Trek de kleren van je oma of je opa aan voor de boma’s en bompa’s vergadering! Wij verwachten alle oudjes op zondag 2 juni om 14u op ons terrein. Om 17u mogen jullie fitter dan ooit weer naar huis om terug in de schommelstoel te zitten met een boek over de wereldoorlog.

Zo knapperds, dit was het voorlaatste gerucht van het jaar. Wij verwachten jullie massaal aanwezig op iedere vergadering!

Wij zijn er klaar voor! Jullie ook?

High fivekes van jullie favoriete zes,

Hathi, Baloe, Raja, Ferao, Bandar en Jacala

 

 

Leiding

Jacala (Lara De Cuyper)
Ferao (Liselotte Voets)
Raja (Maxine Tignol)
Hathi (Linde Vanlangendonck)
Bandar (Dries Bonte)
Baloe (Kristof Noppen)
welpenleiding@heverschiplaken.be

 

Datum kamp 2019: 

19-26 juli

 

Datum weekends 2018-2019: 

9-11 november
29-31 maart

 

Close Menu