Welpen

Wie tussen 8 en 11 jaar is, kan meespelen bij de welpen. Daar krijgen ze de kans om met vriendjes en vriendinnetjes te spelen. Welpen is de leeftijd van ravotten, knutselen, bosspelen, sporten, sjorren, pionieren, woudloperskeuken (zelf koken) en nog allerlei andere dingen waarbij de eerste stapjes naar zelfstandigheid gezet worden. De werking wordt ingekleed met verhalen en fantasie. Hierbij wordt soms gebruik gemaakt van het Jungleboek.

Welpen 1:

Liefste welpen,

Op zondag 5 januari zien we elkaar terug op de driekoningen vergadering. Trek warme kleren  en stevige schoenen aan want wij gaan driekoningen zingen in Schiplaken. Jullie mogen verkleed komen als koning of herder. We verwachten jullie om 14 uur aan de bibliotheek van Schiplaken en om 17 uur mogen jullie weer huiswaarts keren.

De vergadering van zaterdag 11 januari zal doorgaan van 18u30 tot 21u . Het is namelijk een super gezellige filmvergadering. Ontspanning op de scouts is ook nodig. Er wordt wel nog een spel op voorhand gespeeld dus kom zeker warm gekleed naar de scouts. De leden worden in de lokalen gehouden tot dat de ouders hun aan de lokalen zijn komen halen. Kom nadien gerust iets drinken want: de jin van 2002 verwelkomt u met plezier, want de kerstboomverbranding is weer hier. Voor allen die jonger zijn dan 18 zullen we warme chocomelk en frisdrank voorzien. Voor zij die wel volwassen zijn voorzien we jenevershotjes en warme wijn. Jenever in tientallen verschillende smaken zullen de herinnering aan deze avond memorabel maken. Dus neem zeker je kerstboom mee! Dikke bezen van jin ’02

Zondag 19 januari is het een super leuk groepsspel met heel de scouts. Hebben jullie nog eens zin om met welpen 2 en de andere takken te spelen? Dan is dit het moment. Deze vergadering zal starten om 14 uur en eindigen om 17 uur.

Op zondag 26 januari wordt het een speciale vergadering! Het is een verrassingsvergadering. Om te weten wat deze verrassing zal inhouden moet je zeker afkomen. Het zal de moeite waard zijn, geloof ons maar. Deze vergadering zal doorgaan op het scoutsterrein van 14 uur tot 17 uur.

“Hakuna matata. ’t Is maar hoe ge ’t ziet.” Jullie kunnen natuurlijk al raden wat het thema van deze vergadering gaat zijn … Inderdaad, The Lion king. Haal jullie luidste gebrul al maar boven want wij verwachten jullie zondag 2 februari op het scoutsterrein. Deze vergadering gaat doorgaan van 14 uur tot 17 uur.

Jullie liefste leiding,

Raja, Lagoo, Rikki Tikki Tavi, Mysa en Kalong

 

Welpen 2:

Liefste welpen,

5/01 Driekoningen driekoningen geef mij nen nieuwe hoed…. Om het nieuwe jaar goed in te zetten, gaan we met zen alle op pad! We verzamelen om 14u aan de bib van Schiplaken om er een spetterende namiddag van te maken! We zijn terug aan de bib om 17u. Smeer jullie stembanden al maar in en tot dan!

Zaterdag 11 januari is het zover: voor de tweede vergadering van het jaar, nodigen wij jullie graag uit voor een gezellige filmavond in onze scoutslokalen. Dus lieve welpen: jullie zijn zaterdag van 18u30 tot 21u welkom op het terrein om er samen een gezellige avond van te maken! Kom nadien gerust iets drinken want: de jin van 2002 verwelkomt u met plezier, want de kerstboomverbranding is weer hier. Voor allen die jonger zijn dan 18 zullen we warme chocomelk en frisdrank voorzien. Voor zij die wel volwassen zijn voorzien we jenevershotjes en warme wijn. Jenever in tientallen verschillende smaken zullen de herinnering aan deze avond memorabel maken. Dus neem zeker je kerstboom mee! Dikke bezen van jin ’02

Na de gezellige avond van vorige week, zien we jullie op zondag 19 januari voor een bangelijke vergadering! Vandaag spelen we niet alleen met de welpen, maar gaan we ons met alle takken samen kunnen uitleven in een super tof groepsspel. Wij verwachten jullie van 14u tot 17u aan de lokalen.

Op zondag 26 januari staat er een primeur op het programma! We maken met de welpen een echte reis door de ruimte. Neem het op tegen de NASA en dan maken we er een onvergetelijke namiddag van! Wat zeker mee te brengen: jullie enthousiasme, werkende hersenen en creatieve ideeën om een weg door de ruimte te vinden. We horen jullie al denken: “wooow, daar moet ik zijn, spreken we gewoon om 14u af?” Ja hoor, we zien jullie van 14u tot 17u op het terrein!

Om februari goed in te zetten, staat er op zondag 2 februari een heerlijke vergadering op de planning. We nemen jullie helemaal mee in het verhaal van Sjakie. Sjakie wie? Sjakie van de chocoladefabriek natuurlijk! Ontrafel alle geheimen van de chocoladefabriek en wie weet heeft Sjakie dan op het einde van de vergadering wel iets lekkers voor jullie in petto. Kom het van 14u tot 17u aan de scoutslokalen ontdekken!

Groetjes,

Mor, Amarok, Baloe en Hathi

 

Leidingsploeg 1

Mysa (Britt Bolle)
Kalong (Stijn De Kerf)
Lagoo (Febe Baeckelmans)
Rikki Tikki Tavi (Nasay Albancando)
Kurrum Raja (Raja) (Maxine Tignol)
welpenleiding1@heverschiplaken.be

Leidingsploeg 2

Amarok (Thibaut Op de Beeck)
Mor (Anouk Van den Kerkhof)
Hathi (Linde Vanlangendonck)
Baloe (Kristof Noppen)
welpenleiding2@heverschiplaken.be

Datum kamp 2020: 

21-28 juli

Datum weekends 2019-2020: 

15-17 november
13-15 maart

Close Menu