Jin

Jin, Jij en Ik een Noodzaak. Jins (17 jaar) leven één jaar intens samen in hun jintak. In hun eigen ‘jonge’ stijl werken ze gekke activiteiten, projecten (taartenslag) en zelfs hun kamp uit. Al doende leren ze samenwerken en verantwoordelijkheid opnemen. Hieruit groeit engagement voor de groep en voor de samenleving.

Liefste jinners,

 

Eerst even dit. Wij merken dat het voor sommigen onder jullie heel moeilijk is om ons op de hoogte te houden wat betreft jullie aanwezigheid. Dit is eigenlijk niet leuk voor ons, wij maken vergaderingen op basis van het aantal jinners dat we verwachten en dat is niet mogelijk op deze manier. Om jullie extra te motiveren ons iets te laten weten indien je niet aanwezig kan zijn, hebben wij op leefweek de volgende regel afgesproken.

Als je ten laatste woensdag iets laten weten ben je op tijd.

Wanneer je pas na woensdag iets laat weten, maar het is nog 2 dagen voor de vergadering noteren wij dit als te laat. 3x te laat wil zeggen: een vieruurtje voorzien op de volgende vergadering.

Wanneer je helemaal niets laat weten of minder dan 2 dagen voor de vergadering noteren we dit als niets laten weten en dit wil zeggen: een vieruurtje voorzien op de volgende vergadering.

Voor een gewone vergadering op zondag betekent dit:

  • Voor woensdag = op tijd
  • Op donderdag of vrijdag = te laat
  • Op zaterdag of zondag = niet

Voor een avondvergadering op vrijdag betekent dit:

  • Voor woensdag = op tijd
  • Alles na woensdag = niet

Hopelijk is dit voor iedereen duidelijk van deze regel gaat in vanaf de eerste vergadering in december.

 

Het einde van de maand nadert, de temperaturen bereiken het vriespunt, de winter komt eraan en iedereen kruipt dichter bij elkaar om het warm te krijgen. Die warmte willen wij jullie geven tijdens ons Warmste Weekend! Op zaterdag 24 november gaat het evenement “Sterretjes kijken in november” door aan onze lokalen ten voordele van Boven de Wolken en jullie zijn allemaal van harte uitgenodigd om iets te komen drinken en eten. Ook met de leiding wilden wij iets doen voor de Warmste Week en daar hebben wij onze leden zeker voor nodig. Zondag 25 november tussen 14 en 17u bakken, mixen en roeren we tot we het mooiste dessertenbuffet ooit getoverd hebben. Van 17-19u zijn alle leden, ouders, familie en vrienden welkom om van deze desserten te komen genieten. De opbrengst van onze heerlijke desserten gaat naar het “Kinderkankerfonds”. Dit alles wordt georganiseerd in teken van de Warmste Week. (link facebookevenement “Sterretjes kijken in november”: https://www.facebook.com/events/1171140716375286/)

Op zaterdag 1 december is het Chakkes&Loulou-vergadering! Van 19u tot 22u mag iedereen de jonggiver in zichzelf naar boven halen. Eventueel verdere info hierover kan nog van hen komen.

Hij komt, hij komt, die lieve goed Sint … Of hoort wie klopt daar kind’ren, hoort wie klopt daar kind’ren, …  warm jullie stemmetjes al maar op, want op vrijdag 7 december zal de goed heilig man ook bij ons op de scouts aankloppen. Wij verwachten jullie om 19u op de scouts om de Sint en zijn pieten te verwelkomen. Om hoe laat zijn bezoek effectief afgelopen is weten we nog niet, maar rond 22u zullen jullie weer huiswaarts kunnen keren normaal. Vergeet niet dat de Sint wel houdt van een mooie tekening. Hier enkele kleurplaten voor de minder creatieve kindjes, maar de echte creatievelingen mogen  altijd zelf iets op papier zetten!

Oh dennenboom, oh dennenboom … Op zondag 9 december is het zover en kunnen jullie een kerstboom kopen zelf geschupt door jullie lieve leiding. Van 9u30 tot 14u staan wij op ons scoutsterrein en op de kerstmarkt van KVLV in Schiplaken klaar met de mooiste kerstbomen van dit jaar. Tot dan!

De examens lopen op hun einde, de hoogste tijd dat ook wij jullie intellectuele mogelijkheden gaan testen en hoe kunnen we dit beter doen dan met een super-mega-deluxe-jinquiz. Zaterdag 15 december zullen jullie dus kunnen bewijzen wat jullie waard zijn. Kom gewoon om 19u naar onze scouts en om 22u zullen we het verdict kennen.

Tijd om alle examenstress van ons af te dansen en waar kan dit beter dan op een kerstfeestje?! En wat voor een kerstfeestje, want naar jaarlijkse gewoonte zal het stamkoegcomité ook dit jaar een knallend feestje organiseren. Voedsel zal hier rijkelijk aanwezig zijn dus allemaal zeker komen! We kunnen jullie al verklappen dat dit zal doorgaan op vrijdag 21 december in onze eigenste stamkroeg, maar meer info zal nog volgen via het stamkroegcomité.

Nu zijn we er een weekje tussenuit, het weekend van 29 en 30 december zal er geen vergadering zijn.

Heel lang geleden zijn er 3 wijze mannen uit het verre oosten gekomen, ter ere hiervan gaan wij op zondag 6 januari driekoningen zingen. Jullie mogen allemaal jullie kronen en draaiende sterren boven halen en tegen 14u naar de bib in Schiplaken komen. Hier zullen jullie de eerste kans krijgen om te proeven van het leidingschap want samen met de welpen zullen jullie door Schiplaken trekken. Om 17u kunnen jullie thuis allemaal terug gaan opwarmen.

Op zaterdag 12 januari vindt onze kerstboomverbranding plaat. Hierover zal nog info volgen, maar hou deze dag en zondag voormiddag alvast vrij.

Niets zo leuk als een groepsspel, dat zal bewezen worden op zondag 20 januari. Van 14u tot 17u zullen alle takken samen komen om hun krachten te bundelen in een reuze spel! Geloof me, dit wil je niet missen 😉

Tijd om de daad bij het woord te voegen. Vandaag zullen jullie voor het eerst echt mee ingezet worden als leiding. Zondag 27 januari zal jullie eerste stagevergadering plaats vinden. Van wanneer tot wanneer dit juist is weten wij niet. Dit zal afhangen van de takleiding die jullie zullen bijstaan. Maar weet dat de kans groot is dat het van 13u tot 18u zal zijn. Over wie aan welke tak leiding geeft brengen we jullie zo snel mogelijk op de hoogte, maar eerst krijgen jullie de kans om ons te laten weten of jullie aanwezig zullen zijn of niet. Op 2 december zullen wij jullie verdelen over de takken dus als je tegen dan niets hebt laten weten, verwachten wij dat jullie aanwezig zijn.

Wij zijn helemaal klaar voor de komende 2 maanden vol korte dagen, hopelijk jullie ook!

Veel liefs,

De leiding!

Leiding

Andreas de Worm
Lien Verstreken
Nora Oosters
jinleiding@heverschiplaken.be

 

Datum kamp 2019: 

vraag aan de leiding

 

Datum weekends 2018-2019: 

16-18 november
29-31 maart

 

Close Menu