Jin

Jin, Jij en Ik een Noodzaak. Jins (17 jaar) leven één jaar intens samen in hun jintak. In hun eigen ‘jonge’ stijl werken ze gekke activiteiten, projecten (taartenslag) en zelfs hun kamp uit. Al doende leren ze samenwerken en verantwoordelijkheid opnemen. Hieruit groeit engagement voor de groep en voor de samenleving.

Hallowkes lieve jinnertjes,

Jawel het laatste half jaar als lid gaat in voor jullie, dit betekent dat:

  • Er nog maar 1 weekend aankomt waarin jullie geen verantwoordelijkheid hebben 😉
  • Het aantal vergadering als lid officieel op minder dan 20 komt ☹
  • De taartenslag en jinfuif eraan komen = nog 2 kansen om ziek veel poen te scheppen!
  • Ons bangelijk buitenlandskamp stilaan dichterbij komt!!!

Hier is alvast het gerucht voor de eerste 2 maanden van de laatste 5 die nog moeten komen.

Op zondag 2 februari verwachten wij jullie van 14-17u aan de lokalen. Wat er juist gaat gebeuren weten we niet, maar we kunnen wel verklappen dat jullie eindelijk nog eens tijd krijgen om bij te praten met jullie vriendjes van de givers.

Een week later is het tijd om nog eens wat aan sport te doen, zodat we de feestkilootjes die er nog niet zijn afgeraakt in januari eindelijk vaarwel kunnen zeggen. Jullie voelen het al aankomen … We gaan schaatsen!! Om 9u15 spreken we met de fiets af op de scouts om samen naar Mechelen te fietsen, na het schaatsen fietsen we dan terug en zouden we tegen 12u15 in Hever moeten zijn. Dan zouden wij graag nog even samenzitten om al wat te plannen voor de fuif, want die komt ook stilaan dichterbij. Misschien kunnen die vele mensen die nog moeten trakteren onderling afspreken en wat eten voorzien, zodat we niet flauwvallen van de honger na het schaatsen 😉 Hoelang we dan zouden samenzitten staat niet echt vast, maar het zal zeker geen eeuwigheid duren, aangezien jullie na 3 giver-jaren al ervaren zijn in het organiseren van fuiven natuurlijk.

Van fuiven gesproken op 15 februari zien we jullie allemaal in de stammi om eindelijk eens volledig los te kunnen gaan op een giverfuif!! De dag erna, zondag 16 februari, zien we jullie allemaal op de scouts van 14-17u. Die dag zullen Oliver en Anna ons verrassen met een fantastisch zelfgemaakt spel op niveau van de welpen.

Aan allen die op vakantie gaan in de krokusvakantie: veel plezier!! Aan die enkelen die overblijven: wij gaan geld verdienen voor ons kamp!! Op zondag 23 februari zijn we uitgenodigd om 13u in de Delhaize te Muizen om te helpen bij de uitbreiding van de winkel. Verdere info zullen we nog doorgeven.

Jammer genoeg zullen jullie ons dan een weekje moeten missen, want op zondag 1 maart zal er geen leiding gegeven worden op de scouts. Na al ons harde werk is de leiding dan op een welverdiend ontspanningsweekend. Niet getreurd een week later zijn we er weer om het beste van onszelf te geven.

Zondag 8 maart is het tijd om de bakprins/-prinses in jullie naar boven te halen, want wij organiseren de enige echte bake off-vergadering! We zien jullie van 14-17u aan de lokalen met deegroller en mixer in de aanslag om er een ware strijd van te maken.

Van 13-15 maart nemen we jullie nog eens mee op pad. Jawel, we gaan op weekend!! Wat het thema is, waar en wanneer we jullie vrijdag verwachten en om hoelaat we zondag terug zullen zijn, komen jullie nog te weten via de weekendbrief.

Na een ontspannend weekendje weg is het terug tijd om de handen uit de mouwen te steken. Op zaterdag 21 maart verwachten wij jullie allemaal op de spaghettislag. Tussen 12u en 14u en van 17u-21u zullen we alle bezoekers verwennen met een heerlijke portie spaghetti. Wie echt zijn goed hart wil tonen en heel de dag kan komen is vanaf 11u30 welkom en is na het opruimen uitgenodigd voor de zeer befaamde afterparty! Wie niet heel de dag kan komen mag laten weten welke van de 2 shiften het beste uitkomt. We verwachten dan dat je een halfuur voor de start van de shift aanwezig bent, zodat we de shiften nog kunnen verdelen. Iedereen die komt werken tijdens de avondshift krijgt na afloop een gratis spaghetti, njamie!!

De week erna mogen we nog eens het grootste kind in ons naar boven halen om ons als echte kapoenen volledig te smijten tijdens de vergadering van Charlotte en Roos. Zij verwachten ons zondag 29 maart van 14-17u aan de lokalen. Diezelfde avond gaan we van 20-22u helpen met het tellen van de stock in de Delhaize met iedereen die zich hiervoor heeft opgegeven, dus zet dit ook zeker in je agenda. De dag ervoor helpen we met een paar op de restaurantdag van de lagere school in Hever, dus ook wie zich hiervoor heeft opgegeven kan dit best even in zijn agenda zetten.

Zo dit was het voor de volgende 2 maanden van ons scoutsjaar. Denk eraan om op tijd te verwittigen als je niet kan komen of beter nog kom gewoon elke week, dan moet je zeker nooit trakteren 😊

 

Tot snel lieverdjes van ons,

xxx Ben, Wolf, Jolien en Anke

 

 

 

 

Leiding

Anke Verstreken
Wolf Nuyts
Ben Snoeijs
Jolien Timmermans
jinleiding@heverschiplaken.be

Datum kamp 2020: 

vraag aan de leiding

Datum weekends 201-2020: 

vraag aan de leiding

Close Menu