Beste bezoeker,

Met kampen, tochten, weekends en wekelijkse samenkomsten vol avontuur en creativiteit, bouwen Scouts & Gidsen Vlaanderen een werking op per leeftijdstak. Scouting wil zeggen op verkenning gaan. Het is een spel dat niet luchtledig is, vrije tijd die niet vrijblijvend is. Deze basispeilers, netjes geformuleerd door ‘het verbond’ vinden we zeker ook terug in onze eigen werking. Ploegwerk, inspraak, zelfwerkzaamheid, engagement en dienst zijn de basis van onze aanpak.

Scouting is meer dan van 2 tot 5 naar de vergadering komen. Het is een manier van leven. Het begint klein, maar groeit met je mee totdat het uiteindelijk wortelt in het diepst van je eigen ik, waaruit het dan zijn krachten put. Op deze site kan u de volledige digitale versie van “Het Gerucht” vinden. Dit kan zeer handig zijn, want de papieren versie speel je al eens kwijt (Het internet kwijtraken is al iets moeilijker). Verder vind je informatie over de takken, leiding, het kamp, speciale activiteiten,…

tzalwelzijn_20-21_0

De bestellingen voor de scoutstrui zijn afgesloten. Volgend jaar zullen we opnieuw een bestelling doen in het begin van het nieuwe scoutsjaar.

klik hier voor meer informatie.

Nieuwe ouder?

Heb je geen idee hoe dat uniform nu juist moet en hoe je je best kan informeren over activiteiten? Weet je nog niet hoe alles juist te werk gaat in onze scouts? Lees dan zeker onze survival gids voor ouders.

depositphotos_74773955-stockafbeelding-tenten-van-een-camping-van

Scoutsweekend

De eerste weekends van het scoutsjaar staan weer voor de deur. De Leiding is zich al goed aan het voorbereiden om er een top weekend van te maken. Zorg dat jij ook goed voorbereid bent en lees al eens door wat je mee moet nemen op een weekend.

Nog meer te weten komen over de scouts?

Lees de website van scouts en gidsen Vlaanderen een keer door en kom te weten wat de scouts allemaal te bieden heeft in Vlaanderen.

Close Menu