Kapoenen
Gerucht

Kapoenen 

Het leven van een kapoen (6-8 jaar) is als één groot spel. Spelenderwijs en ongedwongen ontdekken we samen met hen de wereld. De kapoenenleiding gaat hierbij uit van het kind zelf, van wat hen boeit en aanspreekt. Een kapoenenvergadering verloopt speels met veel aandacht voor fantasie en ontwikkeling van creativiteit en expressie. Kapoenen doen een hele waaier ervaringen op (verkleden, schilderen, in het bos spelen, op kamp gaan,…).

Beste kapoenen,

Hier alweer het volgende gerucht. Ondertussen zijn we ongeveer in de helft van het scoutsjaar, maar niet getreurd, wij hebben nog veel leuke vergaderingen voor jullie in petto. Ook deze maand staan er veel spannende vergaderingen voor de deur. Hopelijk tot zondag!

Kiekeboe! Het is alweer de laatste vergadering van de maand! Hopelijk hebben jullie er al zin in? We zien jullie graag 28 januari terug van 14u tot 17u aan de lokalen voor een mega-super-leuk-fantastisch-cool-kapoenenspel!

Op 4 februari zal jullie vergadering geleid worden door een ‘verrassings-leidingsploeg’! Wie zal het zijn? Man? Vrouw? Groot? Klein? Grappig? Streng? Lief? Jong? Oud? Slim? Natuurlijk kan niemand jullie perfecte, charmante leiding vervangen, maar geef deze leiding zeker een kans en kom tussen 14u en 17u naar de scouts om te zien wat ze voor jullie voorbereid hebben.

Willen jullie weten wat we op zondag 11 februari gaan doen op de scouts? Luister dan snel naar het liedje dat verschijnt als je op deze link klinkt: https://www.youtube.com/watch?v=bxdF_ORi40c. Inderdaad we gaan een carnavalsfeestje vieren!!! Jullie mogen jullie mooiste verkleedkleren uit de kast halen voor deze vergadering en dat zal de leiding zeker ook doen. Om te weten te komen wie kapoenenprins/-prinsescarnaval wordt, moet je zeker komen van 14u tot 17u.

Zondag 18 februari is het groepsschaatsen en gaan we met de hele scouts de schaatsbaan in Mechelen onveilig maken. Vergeet zeker je sjaal, handschoenen, muts, dikke sokken en warme tui niet. Voor één keer spreken we niet om 14u af maar worden jullie al om 9u verwacht op de scouts om vandaar samen te carpoolen naar de schaatsbaan. We verwachten tegen 12u terug op de scouts te zijn.

Geachte circuslui, dit weekend zijn we op zoek naar acrobaten, clowns, koorddansers, dierenverzorgers, dieren, jongleurs, vuurspuwers … en natuurlijk een circusdirecteur. Binnen ons circus zullen we uitzoeken wie wat het beste kan en welk circus het beste is. We verwachten jullie allemaal zondag 25 februari van 14u tot 17u aan de lokalen voor onze circusvergadering.

Het weekend van 2-4 maart is het geen vergadering… WANT HET IS KAPOENENWEEKEND!!! Leg die slaapzak en scoutskleren alvast klaar, deze keer blijven we niet gewoon slapen in onze eigen scoutslokalen maar trekken we met z’n allen naar de Horstebaan 14 in Schoten. Het thema en alle praktische informatie zullen wij nog naar jullie ouders doorsturen via mail. Het enige dat we jullie wel al kunnen verklappen is dat het superleuk zal worden! Inschrijven kan je hier.

Veel liefs,

Anouk, Ben, Michael en Ilke

Leiding/Data/Foto's

Leiding

Michael Phillips
Ben Snoeijs
Ilke Verstreken
Anouk Van den Kerkhof
kapoenenleiding@heverschiplaken.be

 

Datum kamp 2018: 

23-28 juli

 

Datum weekends 2017-2018: 

28-29 oktober
2-4 maart