Welpen
Gerucht

Welpen 

Wie tussen 8 en 11 jaar is, kan meespelen bij de welpen. Daar krijgen ze de kans om met vriendjes en vriendinnetjes te spelen. Welpen is de leeftijd van ravotten, knutselen, bosspelen, sporten, sjorren, pionieren, woudloperskeuken (zelf koken) en nog allerlei andere dingen waarbij de eerste stapjes naar zelfstandigheid gezet worden. De werking wordt ingekleed met verhalen en fantasie. Hierbij wordt soms gebruik gemaakt van het Jungleboek.

Liefste Welpen

Op 4 februari zal jullie vergadering geleid worden door een ‘verrassings-leidingsploeg’!  Wie zal het zijn? Man? Vrouw? Interseks? Grappig? Streng? Aantrekkelijk? Vunzig? Natuurlijk kan niemand jullie perfecte, charmante leiding vervangen, maar geef deze ‘surprise’ leiding zeker een kans en kom tussen 14u en 17u naar de scouts om te zien wat ze voor jullie in petto hebben.

Wie is er ijzersterk in het terugvinden van de weg in het doolhof? Dat komen we 11 februari te weten! We spelen een labyrintgame op de scouts van 14:00 tot 17:00. Wie kan het volhouden met al die spanningen? Wie kan in een eng en groot labyrint zijn weg terugvinden? Wie heeft er een goed oriëntatievermogen? Dat kom je tijdens deze vergadering zeker en vast te weten!

Trek 18 februari alvast je handschoenen, muts en sjaal aan, want het kan koud worden! Zeker op een schaatsbaan! Hiep hiep hoera, schaaaaaaaaatsten! We spreken af om 9u op de scouts om samen naar de schaatsbaan te carpoolen. Daar worden we tegen half 10 verwacht om onze schaatsen te passen, zodat we de mooiste pirouettes kunnen draaien. Om half 12 keren we terug om tegen 12u weer aan de lokalen te staan. Ouders die mee willen gaan schaatsen, zijn zeker welkom! PS: Vergeet jullie handschoenen en dikke sokken niet!

Vorige week hebben we misschien wel wat blauwe plekken opgelopen. Maar vandaag kunnen we er weer helemaal tegenaan … 25 februari tussen 14:00 en 17:00 transformeert elke welp in zijn favoriete superheld. Iedereen heeft zijn eigen superkracht, de ene kan vliegen, de andere gedachten lezen. Of is onzichtbaar worden eerder jouw ding? Laat het vandaag aan iedereen zien en misschien leer je wel vele andere krachten beheren.

Het weekend van 2 tot 4 maart doen we op zondagnamiddag geen vergadering. We zijn vrijdagavond dan op ons tweede geweldige langverwachte welpenweekend vertrokken tot zondag middag. Er zal nog een weekendbrief volgen, maar één ding kunnen we jullie wel al verklappen: deze keer is het een stuk dichter bij de deur :) .
Schrijf jullie alvast hier al in voor dit super toffe avontuur.

Groetjes en knuffels van jullie allerliefste leiding
Tana, Mijak, Bento, Bagheera, Toko en Kigo

 

Leiding/Data/Foto's

Leiding

Mijak (Wolf Nuyts)
Toko (Elien Van Simaeys)
Bagheera (Tzara Albancando)
Bento (Jens Blaes)
Tana (Lauren Van den Wijngaert)
Kigo (Sarah Guffens)
welpenleiding@heverschiplaken.be

 

Datum kamp 2018: 

21-28 juli

 

Datum weekends 2017-2018: 

10-12 november
2-4 maart