Jonggivers

Jonggidsen en jongverkenners (11 – 14 jaar) trekken er graag op uit in de natuur of verkennen hun buurt. Op tentenkamp koken ze hun eigen potje, gaan op dropping Ze trekken eruit op avontuur of zitten ‘s avonds gezellig rond het kampvuur. In vaste leefgroepjes (patrouilles) werken ze samen en nemen ze initiatieven: van kattekwaad tot leuker. Ze leren zichzelf kennen in omgang met elkaar. Jonggivers krijgen een waaier van mogelijkheden om mee te beslissen, zelf de handen uit de mouwen te steken en allerlei vaardigheden onder de knie te krijgen. Stilaan leren ze dat scouting niet stopt als de vergadering is afgelopen.

Liefste Jogi’s

Zondag 23 december: Geen vergadering!

Zondag 30 december: Geen vergadering!

Woohoow!! Een nieuw jaar is begonnen! We zetten 2019 direct in met een goed voornemen, namelijk geld inzamelen voor een goed doel! Kom op zondag 6 januari van 14u tot 17u mee driekoningen zingen. Hiervoor spreken wij om 14u af aan de bib in Schiplaken. Verkleden is zeker een must!

Op zaterdag 12 januari zullen wij onze scoutslokalen omtoveren tot een heuse cinema! Of je nu van Harry Potter of The Notebook houdt, er zal voor ieder wat wils zijn. Kom dus zeker van 18u30 tot 21u naar de scoutslokalen voor een geweldige filmvergadering. Indien je een kussen of dekentje wilt meenemen om het wat gezelliger te maken, mag dat altijd. Ook onesies zijn hier natuurlijk ideaal voor. Daarna zijn jullie, en jullie ouders natuurlijk ook, nog welkom op de kerstboomverbranding van onze jinners. Zij zorgen voor een gezellige avond rond het kampvuur met jenevertjes en warme chocomelk!

Op zondag 20 januari gaan we een supercool groepsspel spelen. Haast je dus zeker van 14u tot 17u naar de scoutslokalen, want dit is een vergadering die je niet wilt missen.

Op zondag 27 januari hebben wij een verrassingsvergadering gepland voor jullie. Wat wij deze vergadering gaan doen is nog top secret en dat zal ook zo blijven tenzij jullie van  14u tot 17u naar onze scoutslokalen komen. Be there or be square en kom de verrassing niet te weten.

Op zondag 3 februari is het de ratten en muizen vergadering. Deze vergadering staat volledig in het teken van kaas: Roquefort, Camembert, Gouda … want iedereen heeft wel zijn favoriete kaas. Kom dus zeker naar de scoutslokalen van 14u tot 17u om de eer van jouw kaas te verdedigen. 

Zondag 10 februari is het schaatsen. We gaan met de hele groep de schaatsbaan veroveren en onze kunsten laten zien. Wie weet schuilt er wel een verborgen schaatstalent in jullie?! Kom het dus zeker te weten door van … tot … naar de scoutslokalen te komen. Kom zeker ook met de fiets zodat we samen naar Mechelen kunnen fietsen. Want dat is tof en goed voor het milieu. 😀

Geniet nog van de vakantie, vier het nieuwe jaar goed en tot in 2019!

Springbok, Pongo, Merel, Schroefhoorngeit en Castor

Leiding 

Kwinten Hendrycks
Hannah Van der Geest
Merel Vanlangendonck
Thibaut Op de Beeck
Toon Janssens
jonggiverleiding@heverschiplaken.be

 

Datum kamp 2019: 

1e en 2e jaars: 16-26 juli
3e jaars: 13-26 juli

 

Datum weekends 2018-2019: 

16-18 november
26-28 april

 

Close Menu