Jonggivers

Jonggidsen en jongverkenners (11 – 14 jaar) trekken er graag op uit in de natuur of verkennen hun buurt. Op tentenkamp koken ze hun eigen potje, gaan op dropping Ze trekken eruit op avontuur of zitten ‘s avonds gezellig rond het kampvuur. In vaste leefgroepjes (patrouilles) werken ze samen en nemen ze initiatieven: van kattekwaad tot leuker. Ze leren zichzelf kennen in omgang met elkaar. Jonggivers krijgen een waaier van mogelijkheden om mee te beslissen, zelf de handen uit de mouwen te steken en allerlei vaardigheden onder de knie te krijgen. Stilaan leren ze dat scouting niet stopt als de vergadering is afgelopen.

Jooow liefste Jogi’s!

Groot nieuws!!
Ons 2e weekend komt eraan.
En het is niet zomaar een weekend, het is districtsweekend.
District watte?
Districtsweekend. Dit is een weekend met verschillende scoutsgroepen uit de buurt. Dus als jij je eens wilt rot amuseren met andere scouts, kom dan zeker het weekend van 26 tot 28 april mee. De weekendbrief hebben jullie normaal al gekregen.

Voor deze week hebben we groot en heel groot nieuws. Dus wat willen jullie eerst horen?
Ik zal beginnen met het groot nieuws.
De leiding krijgt maar niet genoeg van scoutsweekends dus gaan we op 3e jaarsweekend. De 3e jaars krijgen nog een weekendbrief.
En het heel groot nieuws is dat het dit weekend ook groepszwemmen is, dus wij verwachten jullie op zondag 5 mei om 13u30 aan de lokalen om samen te carpoolen naar de Sportoase in Leuven. We zullen terug aan de lokalen zijn tegen 17u30.

Zondag 12 mei is het Withlove dag. Wat houdt dit in? Wij gaan nog eens verbroederen met alle nieuwe vriendjes die jullie gemaakt hebben op het districtsweekend, joepiejeej pistoleej! Met alle jonggivers van het district gaan we een mega-super-deluxe-nice spel spelen! We spreken van 14-17u op ons eigen scoutsterrein af!            

Wie van de celebreties is er deze week bevallen, welk Hollywood-koppel gaat scheiden, welke nieuwe film heeft een Oscar gewonnen. Welke royaltie zou jij zijn moest je in Hollywood leven? Kom het te weten op onze Royaltiesvergadering op 19 mei van 14-17u op de scouts!

Het zijn verkiezingen vandaag, ole ola.
Jullie ouders zijn vandaag waarschijnlijk al gaan stemmen, ole ola.
Maar wat weet jij nu juist over de politiek? Ole, ola
Jawel, we spelen zondag 26 mei van 14-17u het politieken partijenspel.

Be there, want 26 mei is geen gewone scoutsdag zoals alle anderen. 26 mei betekent nog 51 nachten slapen voor we met z’n allen op kamp vertrekken. Kunnen jullie net als ons niet meer wachten om op kamp te gaan? Kom alles over het kamp te weten op zondag 26 mei tussen 17u-18u30, want dan zijn het de inschrijvingen voor ons mega-geweldige-knotsgekke-superdeluxe scoutskamp!

Ooooh, het is alweer juni.. Wat gaat de tijd toch snel! Onze laatste maand samen gaan we uitbundig vieren met avondvergaderingen aangezien de examens ook weer voor de deur staan. We zetten de avondvergaderingen goed in met een woudloperskeuken op 1 juni. Van 19-21u30 verwachten wij jullie op de scouts om jullie lekkerste avondmaaltijd klaar te maken. Voorzie je eigen eten (of spreek af met vriendjes), een gamel en bestek en kook er op los!

Heel veel liefs van jullie allerbeste leiding,

Castor, Merel, Pongo, Schroefhoorngeit en Springbok

Leiding 

Kwinten Hendrycks
Hannah Van der Geest
Merel Vanlangendonck
Thibaut Op de Beeck
Toon Janssens
jonggiverleiding@heverschiplaken.be

 

Datum kamp 2019: 

1e en 2e jaars: 16-26 juli
3e jaars: 13-26 juli

 

Datum weekends 2018-2019: 

16-18 november
26-28 april

 

Close Menu