Jonggivers

Jonggidsen en jongverkenners (11 – 14 jaar) trekken er graag op uit in de natuur of verkennen hun buurt. Op tentenkamp koken ze hun eigen potje, gaan op dropping Ze trekken eruit op avontuur of zitten ‘s avonds gezellig rond het kampvuur. In vaste leefgroepjes (patrouilles) werken ze samen en nemen ze initiatieven: van kattekwaad tot leuker. Ze leren zichzelf kennen in omgang met elkaar. Jonggivers krijgen een waaier van mogelijkheden om mee te beslissen, zelf de handen uit de mouwen te steken en allerlei vaardigheden onder de knie te krijgen. Stilaan leren ze dat scouting niet stopt als de vergadering is afgelopen.

Dag liefste snoopy’s,

Het nieuwe jaar staat voor de deur dus dat betekent een nieuw jaar vol met leuke vergaderingen. Hierbij alvast het eerste gerucht van 2020!

Zondag 5 januari gaan we over Melchior, Caspar en Balthasar zingen, we verwachten jullie van 14u-17u aan de kerk in Schiplaken verkleed met koninklijke mantels en gouden ringen.

De leiding is ondertussen al volop bezig met de examens, dus gaan we zaterdagavond 11 januari de lokalen van 18u30 tot 21u omtoveren tot een heuse cinemazaal. Jaja, je hoort ons al komen, het is namelijk de filmvergadering. Kom nadien gerust iets drinken want: de jin van 2002 verwelkomt u met plezier, want de kerstboomverbranding is weer hier. Voor allen die jonger zijn dan 18 zullen we warme chocomelk en frisdrank voorzien. Voor zij die wel volwassen zijn voorzien we jenevershotjes en warme wijn. Jenever in tientallen verschillende smaken zullen de herinnering aan deze avond memorabel maken. Dus neem zeker je kerstboom mee! Dikke bezen van jin ’02

‘Hoe meer zielen hoe meer vreugd’ zou Mauriceke van De Kampioenen zeggen, maar voor deze dag klopt dit ook wel, we gaan namelijk met z’n allen een spel spelen vandaag! Zoals jullie ondertussen al door hebben: het is groepsspel! Joepie! Jullie worden verwacht zondag 19 januari van 14u tot 17u aan onze prachtige scoutslokalen

Zijn jullie ons soms beu? Dan hebben wij goed nieuws, want er komen jinners helpen! Zondag 26 januari moeten jullie jullie zeker niet inhouden en kunnen we al eens testen of ze volgend jaar wel goede leiding zouden zijn. Deze vergadering gaat door van 14u tot 17u op ons terrein.

Op 2 februari is, zoals jullie allemaal wel weten, Wouter Vrancken jarig. Deze succescoach van KV Mechelen gaan we op deze dag in de bloemetjes zetten. Benieuwd wat dat gaat inhouden? Kom dan zeker onze lokalen van 14u-17u.

Veel knuffels, kusjes en lekjes

Van jullie favoriete leidingsploeg

Liselotte, Jelmer, Merel, Ilke en Seppe

 

 

Leiding 

Liselotte Voets
Jelmer Van der Geest
Merel Vanlangendonck
Seppe Asman
Ilke Verstreken
jonggiverleiding@heverschiplaken.be

Datum kamp 2020: 

1e en 2e jaars: 18-28 juli
3e jaars: 15-28 juli

Datum weekends 2019-2020: 

15-17 november
6-8 maart

Close Menu