Jonggivers 1

Jonggidsen en jongverkenners (jonggivers) (11-14 jaar) trekken er graag op uit in de natuur of verkennen hun buurt. Op tentenkamp koken ze hun eigen potje en trekken ze te voet op tweedaagse. Ze trekken eruit op avontuur of zitten ‘s avonds gezellig rond het kampvuur. De derdejaars krijgen ook hun totem! In vaste leefgroepjes (patrouilles) werken ze samen en nemen ze initiatieven: van kattekwaad tot leuker. Jonggivers gaan twee keer op weekend en de derdejaars zelfs drie keer. Een kamp duurt tien dagen en voor de derdejaars is er ook een voorkamp. Met gesprekken zoals de derdejaarsmomenten worden kansen op inspraak geboden. Stilaan leren ze dat scouting niet stopt als de vergadering is afgelopen. Jonggivers leren zichzelf kennen in omgang met elkaar; ze krijgen een waaier aan mogelijkheden om mee te beslissen, zelf de handen uit de mouwen te steken en allerlei vaardigheden onder de knie te krijgen.

Liefste jogi’s, 

3, 2, 1, start. Laat de klopjachtvergadering beginnen! 30 oktober wordt een namiddag vol achtervolgingen en hopelijk ook arrestaties. Deze zondag worden we voortvluchtigen en achtervolgers. Wie wat wordt, blijft een verrassing tot dan en maken we om 14u bekend op de scouts. Om 17u wordt iedereen weer losgelaten en hoeft niemand nog een arrestatie te vrezen.

Er was eens een eerste vergadering van november en niet zomaar één! We starten de maand in een andere wereld, namelijk de sprookjeswereld. Klein duimpje, doornroosje, sneeuwwitje en de zeven dwergen, enz openen op zondag 6 november hun wondere wereld voor ons van 14u tot 17u. Benieuwd wat er allemaal te ontdekken valt? Onze megacoole sprookjesvergadering vindt plaats op de scouts.

Het weekend erop is het driedubbel zo leuk, aangezien we driedubbel zoveel dagen met elkaar zullen doorbrengen. Jazeker, van 11 tot 13 november vindt ons eerste weekend plaats. ‘Waar? Wanneer? Welk supercool thema?’, hoor ik jullie vragen. Die informatie zullen jullie binnenkort allemaal terug kunnen vinden in onze weekendbrief.

Na zo een fantastisch weekend vol super inspannende activiteiten zullen jullie wel honger gekregen hebben. Awel, goed nieuws! Op zondag 20 november staat onze fantastische woudloperskeuken op het programma. Breng dus jullie lekkerste ingrediënten mee en kom van 11u tot 14u iedereen verbazen met je kookkunsten aan onze scoutslokalen!

Aaarghh pirates! Maak jullie borst al maar nat en trek je piratenpak aan, want op zondag 27 november vindt onze Pirates of the Caribbean-vergadering plaats. Benieuwd wiens schip het snelst zal zinken? Of welke scheepscrew het sterkst op zijn boot staat? Kom dit dan zeker ontdekken van 14u tot 17u op de scouts.

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan… Jaja het is weer zover, de Sint is terug in het land en hij heeft veel over jullie gehoord! Daarom mogen alle brave kindjes op vrijdag 2 december naar de scouts komen van 18u tot 21u  en wie weet krijgen jullie wel een cadeautje!

Dikke kus, 

Jullie nieuwe favoriete leiding

Leiding 

Elise Van Craen
Gijs Vernimme
Lotte Asman
Nelle Verhamme
Ruben Janssen
Toon Janssens

jonggiverleiding1@heverschiplaken.be

Datum kamp 2023: 

1e en 2e jaars: 18-28 juli
3e jaars: 15-28 juli

Datum weekends 2022-2023: 

11-13 november

10-12 maart

Close Menu