Jonggivers

Jonggidsen en jongverkenners (11 – 14 jaar) trekken er graag op uit in de natuur of verkennen hun buurt. Op tentenkamp koken ze hun eigen potje, gaan op dropping Ze trekken eruit op avontuur of zitten ‘s avonds gezellig rond het kampvuur. In vaste leefgroepjes (patrouilles) werken ze samen en nemen ze initiatieven: van kattekwaad tot leuker. Ze leren zichzelf kennen in omgang met elkaar. Jonggivers krijgen een waaier van mogelijkheden om mee te beslissen, zelf de handen uit de mouwen te steken en allerlei vaardigheden onder de knie te krijgen. Stilaan leren ze dat scouting niet stopt als de vergadering is afgelopen.

Dag jogi’s!

Ook in maart mogen wij nog naar de scouts komen, dus hieronder vinden jullie de planning voor de komende vergaderingen.

Na het harde fysieke werk van de week ervoor is het op zondag 28 februari tijd om jullie hersenen op de proef te stellen, want wij gaan op zoek naar de slimste onder de jonggivers tijdens De Slimste Jogi Ter Wereld-vergadering. De vragen kunnen we natuurlijk nog niet prijsgeven, maar wie alle Wikipedia-pagina’s vanbuiten leert heeft alvast een voordeel tegenover de anderen 😉 De eerste vraag wordt gesteld om 14u aan het oude rusthuis en tegen 17u sluiten we af met de legenadrische woorden: “’t Is gebeurd!”.

Omdat het de volgende dag internationale vrouwendag is, hebben wij zondag 7 maart de “meisjes zijn ’t allermooist op aard”-vergadering voor jullie. We zullen zien wat die vrouwen nu net zo speciaal maakt. We verwachten jullie van 14u tot 17u aan het oude rusthuis. Tot dan!

Zagen op politici kan iedereen, maar of jullie het zelf beter kunnen, zullen we zondag 14 maart ontdekken op onze politici-vergadering. Jullie zullen tegen elkaar strijden om zo de meeste stemmen te winnen. Haal het slechtste in jullie naar boven en win de verkiezingen. Afspraak aan het bos van 14u tot 17u.

Zondag 21 maart is het Wereld Downsyndroomdag. Trek dus allemaal twee verschillende sokken aan en kom naar onze Down the road-vergadering. Je zal ons vinden van 14u tot 17u aan de pastorij.

Frozen, Mulan, The Lion King, Jungle Book, … We kunnen nog wel even doorgaan, maar het thema lijkt ons duidelijk. Kom zondag 28 maart naar de vergadering en we verdiepen ons in de beste films ooit gemaakt tijdens onze Disney-vergadering. We verwelkomen jullie van 14u tot 17u aan de scoutslokalen.

Groetjes van jullie favoriete leiding,

Brulaap, Artamus, Kotick, Smelleken, Winterkoninkje, Wildebeest en Bergduivel

 

Leiding 

Anke Verstreken
Inès Bernagie
Jonas Janssen
Lara De Cuyper
Lauren Van den Wijngaert
Oliver de Worm
Seppe Asman

jonggiverleiding@heverschiplaken.be

Datum kamp 2021: 

1e en 2e jaars: 17-27 juli
3e jaars: 14-27 juli

Datum weekends 2020-2021: 

12-14 maart

Close Menu