Jonggivers

Jonggidsen en jongverkenners (11 – 14 jaar) trekken er graag op uit in de natuur of verkennen hun buurt. Op tentenkamp koken ze hun eigen potje, gaan op dropping Ze trekken eruit op avontuur of zitten ‘s avonds gezellig rond het kampvuur. In vaste leefgroepjes (patrouilles) werken ze samen en nemen ze initiatieven: van kattekwaad tot leuker. Ze leren zichzelf kennen in omgang met elkaar. Jonggivers krijgen een waaier van mogelijkheden om mee te beslissen, zelf de handen uit de mouwen te steken en allerlei vaardigheden onder de knie te krijgen. Stilaan leren ze dat scouting niet stopt als de vergadering is afgelopen.

Beste jogi’s

Ben jij de nieuwe Anuna of Greta? Hecht jij ook veel belang aan het klimaat? Op zaterdag 30 maart van 18u30 tot 21u staat onze vergadering helemaal in het teken van Earth hour. Ook wij gaan onze lichten doven en een spel spelen in het donker.

Is er een betere manier om de paasvakantie te beginnen dan met een mega leuke scoutsvergadering? Ik dacht het niet! Kom zeker allemaal naar de paashaas vs. paasklokken vergadering op 7 april van 14u tot 17u!

Voor de week erna hebben we slecht nieuws. De leiding is het weekend van 12 tot 14 april op ontspanningsweekend (wat we wel echt verdienen na al die mega coole vergaderingen). Hierdoor zal er geen vergadering zijn op zondag 14 april.

Zaterdag 20 april organiseren onze geliefde givers hun giverobjectief dit jaar in thema Loco Mexico. Jullie zijn allemaal welkom op ons scoutsterrein voor een leuke namiddag, maar wat er dan precies gaat gebeuren verklappen we nog niet, hierover zullen de givers binnenkort meer info doorsturen. ’s Avonds zijn jullie met de ouders natuurlijk ook nog welkom om iets te komen drinken en van de gezelligheid te komen genieten. Zondag 21 april is het dus geen vergadering.

Groot nieuws!!
Ons 2e weekend komt eraan.
En het is niet zomaar een weekend, het is districtsweekend.
District watte?
Districtsweekend. Dit is een weekend met verschillende scoutsgroepen uit de buurt. Dus als jij je eens wilt rot amuseren met andere scouts, kom dan zeker het weekend van 26 tot 28 april mee. De weekendbrief volgt nog.

Voor deze week hebben we groot en heel groot nieuws. Dus wat willen jullie eerst horen?
Ik zal beginnen met het groot nieuws.
De leiding krijgt maar niet genoeg van scoutsweekends dus gaan we op 3e jaarsweekend. De 3e jaars krijgen nog een weekendbrief.
En het heel groot nieuws is dat het dit weekend ook groepszwemmen is, dus wij verwachten jullie op zondag 5 april om 13u30 aan de lokalen om samen te carpoolen naar de Sportoase in Leuven. We zullen terug aan de lokalen zijn tegen 17u30.

Leiding 

Kwinten Hendrycks
Hannah Van der Geest
Merel Vanlangendonck
Thibaut Op de Beeck
Toon Janssens
jonggiverleiding@heverschiplaken.be

 

Datum kamp 2019: 

1e en 2e jaars: 16-26 juli
3e jaars: 13-26 juli

 

Datum weekends 2018-2019: 

16-18 november
26-28 april

 

Close Menu