Jonggivers

Jonggidsen en jongverkenners (11 – 14 jaar) trekken er graag op uit in de natuur of verkennen hun buurt. Op tentenkamp koken ze hun eigen potje, gaan op dropping Ze trekken eruit op avontuur of zitten ‘s avonds gezellig rond het kampvuur. In vaste leefgroepjes (patrouilles) werken ze samen en nemen ze initiatieven: van kattekwaad tot leuker. Ze leren zichzelf kennen in omgang met elkaar. Jonggivers krijgen een waaier van mogelijkheden om mee te beslissen, zelf de handen uit de mouwen te steken en allerlei vaardigheden onder de knie te krijgen. Stilaan leren ze dat scouting niet stopt als de vergadering is afgelopen.

Dag jonggivers!

Zondag 1 maart gaan jullie ons moeten missen, want het is dan geen vergadering. De leiding geniet namelijk van wat rust op ontspanningsweekend!

Van 5-8 maart is het – nu al – tijd voor het beste weekend van 2020. Vrijhouden dus! Jullie krijgen heel snel een weekendbrief in jullie mailbox. Wij hebben er nu al mega veel zin in! Xoxo

Krijg nou tieten! Op zondag 15 maart worden jullie, keeskoppies, in groten getale verwacht om dé strijd van de Lage Landen te voeren. Alsjemenouw, het is toch wel niet de enige echte Hollandvergadering zeker!? Trek je klompen en favoriete kleur aan (oranje!) en begeef je om 14u – zonder lanterfanten – naar onze scoutsterreinen om alle gekheid op een stokkie te komen zetten. Helaas pindakaas, moeten jullie om 17u al opsodemieteren. Ajuu!

Op zondag 22 maart is het tijd om tranen met tuiten te wenen, want het is géén vergadering. Maar om te voorkomen dat iedereen totaal in verdriet wegkwijnt, organiseren wij speciaal voor jullie onze legendarische spaghettislag! Iedereen is meer dan van harte welkom om zijn verdriet weg te komen eten van 12u-14u en van 17u-21u. We kijken er al naar uit om jullie te voorzien van een overheeeeerlijke spaghetti! Tot dan, bbi’s!

Op zondag 29 maart van 14-17u willen we iedereen op z’n best zien tijdens de “Beauty and the nerd”-vergadering. Boys, blaas ons omver met jullie beauty. Ladies, blaas ons omver met jullie brains. Nu al zin in!

Zwemkledij, duikbril, zwembandjes en -vliezen aan en goaaaaan! Op zondag 5 april worden jullie verwacht op onze scoutsterreinen om 13u15 om te carpoolen naar de Sportoase in Leuven voor het groepszwemmen! Wij zijn terug op de scouts om 17u30.

Leiding 

Liselotte Voets
Jelmer Van der Geest
Merel Vanlangendonck
Seppe Asman
Ilke Verstreken
jonggiverleiding@heverschiplaken.be

Datum kamp 2020: 

1e en 2e jaars: 18-28 juli
3e jaars: 15-28 juli

Datum weekends 2019-2020: 

15-17 november
6-8 maart

Close Menu