Jonggivers
Gerucht

Jonggivers 

Jonggidsen en jongverkenners (11 – 14 jaar) trekken er graag op uit in de natuur of verkennen hun buurt. Op tentenkamp koken ze hun eigen potje, gaan op dropping Ze trekken eruit op avontuur of zitten ‘s avonds gezellig rond het kampvuur. In vaste leefgroepjes (patrouilles) werken ze samen en nemen ze initiatieven: van kattekwaad tot leuker. Ze leren zichzelf kennen in omgang met elkaar. Jonggivers krijgen een waaier van mogelijkheden om mee te beslissen, zelf de handen uit de mouwen te steken en allerlei vaardigheden onder de knie te krijgen. Stilaan leren ze dat scouting niet stopt als de vergadering is afgelopen.

Gegroet jogi’s!

Op zondag 27 mei gaan we met z’n allen op avontuur! Trek jullie survivaloutfit maar aan. Van 14u tot 17u gaan we de wereld verkennen. Dit allemaal te beleven op ons eigen scoutsterrein. Breng jullie survivalkit, zakmes, handdoek, zwemgerief, zaklamp, … mee.

Kom je zondag 27 mei tussen 17u en 18u30 inschrijven op het scoutsterrein voor de beste 10 of 13 dagen van je leven. Alle informatie over het kamp zal je daar krijgen. Indien je niet kan komen, stuur dan een mailtje naar jonggiverleiding@heverschiplaken.be!

 Met de examens in het vooruitzicht is het het ideaal moment om op zaterdag 2 juni nog eens goed te ontspannen op de scouts en even lekker relax te doen. Kom daarom zeker naar onze unieke chillvergadering. Bijpraten, zwemmen, sjotten op het strand: alles is mogelijk. Jullie worden verwacht om 19u aan ingang E van het Bloso domein. Om 21u keren we weer huiswaarts.

Zaterdag 9 juni zetten we ons beste beentje voor, want dan is het het enige, echte groepsspel! Van 18-21u laten we de rest van onze scouts zien dat de jonggivers nu eenmaal de beste tak is die er zijn kan, en gaan we voor de VOLLE 100% voor het spel! Seeee youuuuu!

Op zaterdag 16 juni is het weer tijd voor de gezelligste vergadering van het jaar: filmvergadering! We zetten ons lekker knus bij elkaar en kijken van 18u30-21u gezellig samen een film naar keuze! Hip-hoi!

Bedwing jullie tranen maar alvast, want op zondag 24 juni is het de laatste vergadering van dit scoutsjaar! Van 9u30-12u30 is het woudloperskeuken en vliegen we er voor de laatste keer vollenbak in! We bereiden ons mentaal voor op THE FINAL: HET KAMP VAN JULLIE LEVEN. Omdat jullie op kamp elke dag jullie eten zelf zullen moeten maken, gaan we dit nog een laatste keer oefenen. Neem allemaal jullie favoriete ingrediënten mee en laat de keukenprins(es) in jezelf los! Wij kijken er al naar uit om te proeven.

Vuistje, jullie mannen en vrouw

Leiding/Data/Foto's

Leiding 

Frederik Van den Kerkhof
Robin Van Nerum
Kwinten Hendrycks
Kristof Phillips
Liselotte Voets
Thomas Vandergracht
jonggiverleiding@heverschiplaken.be

 

Datum kamp 2018: 

1e en 2e jaars: 18-28 juli
3e jaars: 15-28 juli

 

Datum weekends 2017-2018: 

10-12 november
2-4 maart