Jonggivers

Jonggidsen en jongverkenners (11 – 14 jaar) trekken er graag op uit in de natuur of verkennen hun buurt. Op tentenkamp koken ze hun eigen potje, gaan op dropping Ze trekken eruit op avontuur of zitten ‘s avonds gezellig rond het kampvuur. In vaste leefgroepjes (patrouilles) werken ze samen en nemen ze initiatieven: van kattekwaad tot leuker. Ze leren zichzelf kennen in omgang met elkaar. Jonggivers krijgen een waaier van mogelijkheden om mee te beslissen, zelf de handen uit de mouwen te steken en allerlei vaardigheden onder de knie te krijgen. Stilaan leren ze dat scouting niet stopt als de vergadering is afgelopen.

Beste jogi’s,

Boo! 28 oktober gaan we lekker griezelen! Want het is bijna Halloween! Kom van 14u tot 17u met je griezeligste gezicht naar onze scoutslokalen. Groetjes jullie klopgeesten!

Op Zondag 4 november brengen we ode aan een heel belangrijke man. Marc Sleen. Hij is vanaf 14u onze god. Ontdek aan onze scoutslokalen wat deze man heeft gedaan in zijn leven. Om 17u mogen jullie terug naar huis om het verhaal van Marc Sleen thuis te verkondigen!

Jullie zijn misschien nog niet zo oud, maar meer dan 100 jaar geleden werd kroonprins Frans Ferdinand van Oostenrijk-Hongarije vermoord in Sarajevo. Deze aanslag ontketende de Grote Oorlog waarbij honderdduizenden slachtoffers vielen van over heel de wereld. Exact 100 jaar geleden gaven de Duitsers zich over en werd in een wagon in Versailles het vredesakkoord ondertekend. Denk ook jij dat wij, de jogi’s, samen de oorlog over heel de wereld kunnen stoppen? Kom dan zeker op zondag 11/11 naar onze stop de oorlog-vergadering. Voor alle vredebewaarders onder de jogi’s, we verwachten jullie op de scouts van 14u-17u!

Het weekend van 16, 17 en 18 november is ons super mega ongelooflijk fantastisch eerste weekend daar. Meer info over het weekend zullen wij in het begin van de maand doormailen naar al jullie ouders. We kunnen alvast zeggen dat de leiding er zin in heeft en dat we een coole weekendplaats hebben. De rest blijft een verrassing.

Het einde van de maand nadert, de temperaturen bereiken het vriespunt, de winter komt eraan en iedereen kruipt dichter bij elkaar om het warm te krijgen. Die warmte willen wij jullie geven tijdens ons Warmste Weekend! Op zaterdag 24 november gaat het evenement “Sterretjes kijken in november” door aan onze lokalen ten voordele van Boven de Wolken en jullie zijn allemaal van harte uitgenodigd om iets te komen drinken en eten. Ook met de leiding wilden wij iets doen voor de Warmste Week en daar hebben wij onze leden zeker voor nodig. Zondag 25 november tussen 14 en 17u bakken, mixen en roeren we tot we het mooiste dessertenbuffet ooit getoverd hebben. Van 17-19u zijn alle leden, ouders, familie en vrienden welkom om van deze desserten te komen genieten. De opbrengst van onze heerlijke desserten gaat naar het “Kinderkankerfonds”. Dit alles wordt georganiseerd in teken van de Warmste Week. (link facebookevenement “Sterretjes kijken in november”: https://www.facebook.com/events/1171140716375286/)

1 december, de laatste maand van 2018 is een feit. Dat betekent dat we er deze maand nog een lap op moeten geven. Niet te vergeten in december zijn de examens voor de 2e en 3e jaars, daarom beginnen we vanaf dit weekend ook met avondvergaderingen. Wij leiding denken bij avond meteen aan donker en sluipen, daarom doen wij vandaag een sluipvergadering. Wij hopen jullie niet te zien (want anders zijn jullie slechte sluipers) aan de lokalen om 19u en jullie mogen om 21u30 terug naar huis sluipen.

Groetjes, jullie leiding,

Pongo, Merel, Castor, Springbok en Schroefhoorngeit.

Leiding 

Kwinten Hendrycks
Hannah Van der Geest
Merel Vanlangendonck
Thibaut Op de Beeck
Toon Janssens
jonggiverleiding@heverschiplaken.be

 

Datum kamp 2019: 

1e en 2e jaars: 16-26 juli
3e jaars: 13-26 juli

 

Datum weekends 2018-2019: 

16-18 november

 

Close Menu