Jonggivers

Jonggidsen en jongverkenners (11 – 14 jaar) trekken er graag op uit in de natuur of verkennen hun buurt. Op tentenkamp koken ze hun eigen potje, gaan op dropping Ze trekken eruit op avontuur of zitten ‘s avonds gezellig rond het kampvuur. In vaste leefgroepjes (patrouilles) werken ze samen en nemen ze initiatieven: van kattekwaad tot leuker. Ze leren zichzelf kennen in omgang met elkaar. Jonggivers krijgen een waaier van mogelijkheden om mee te beslissen, zelf de handen uit de mouwen te steken en allerlei vaardigheden onder de knie te krijgen. Stilaan leren ze dat scouting niet stopt als de vergadering is afgelopen.

Heeey jogi’s,

Het zijn verkiezingen vandaag, ole ola.
Jullie ouders zijn vandaag waarschijnlijk al gaan stemmen, ole ola.
Maar wat weet jij nu juist over de politiek? Ole, ola
Jawel, we spelen zondag 26 mei van 14-17u het politieken partijenspel.

Be there, want 26 mei is geen gewone scoutsdag zoals alle anderen. 26 mei betekent nog 51 nachten slapen voor we met z’n allen op kamp vertrekken. Kunnen jullie net als ons niet meer wachten om op kamp te gaan? Kom alles over het kamp te weten op zondag 26 mei tussen 17u-18u30, want dan zijn het de inschrijvingen voor ons mega-geweldige-knotsgekke-superdeluxe scoutskamp!

Ooooh, het is alweer juni.. Wat gaat de tijd toch snel! Onze laatste maand samen gaan we uitbundig vieren met avondvergaderingen aangezien de examens ook weer voor de deur staan. We zetten de avondvergaderingen goed in met een woudloperskeuken op 1 juni. Van 19-21u30 verwachten wij jullie op de scouts om jullie lekkerste avondmaaltijd klaar te maken. Voorzie je eigen eten (of spreek af met vriendjes), een gamel en bestek en kook er op los!

Voor de 2e vergadering van juni gaan we een bangelijk groepsspel spelen. We gaan dan een groot spel spelen met alle takken samen. Kom zeker op 8 juni van 18u tot 21u naar de scouts om je rot te amuseren en al de stress van de examens even te vergeten.     

“Linkerhand op geel, rechtervoet op blauw, …”    “Yahtzee”                                                                                                               “Ik bouw een hotel op grote markt” “Harten is troef”                                                                                                                             De fervente spelers onder ons hebben al door wat we gaan doen. Het is de supertoffe gezelschapspelletjesvergadering! Als je even wil ontspannen tijdens de examens door, dan is een gezelschapsspel de ideale manier om dit te doen. Lach je dus rijk of verover de landen van Catan op de scouts van 19u tot 21u30 op 15 juni.  

Ohnee! Het is alweer de laatste vergadering voor het kamp. Dit betekent dat we best al onze scouts-vaardigheden nog eens herhalen. Vandaag zullen we onze tochttechnieken opfrissen, maar ook nog wat tips en tricks over sjorren of vuur maken geven! Een niet-te-missen techniekenvergadering dus! Kom daarom op 22 juni van 19u tot 21u30  naar de scouts.

Veel succes met de examens namens alle leiding,

Springbok, Schroefhoorngeit, Merel, Pongo en Castor

Leiding 

Kwinten Hendrycks
Hannah Van der Geest
Merel Vanlangendonck
Thibaut Op de Beeck
Toon Janssens
jonggiverleiding@heverschiplaken.be

 

Datum kamp 2019: 

1e en 2e jaars: 16-26 juli
3e jaars: 13-26 juli

 

Datum weekends 2018-2019: 

16-18 november
26-28 april

 

Close Menu